Pihvistä hyvää vaihtelua salaatteihin

Meillä tulee usein sunnuntaisin syötyä pihviateria. Nyt oli vähän erilainen sunnuntai, kun saimme kaksi upeaa koiraa meille päiväksi ja toisaalta oli muutenkin aika aktiivista miehen työjutuissa junioreiden urheilupuolella. Kun “minä ja koirat” valmistimme lounaan, ajattelin mennä helpoimman kautta ja tehdä yksinkertaisesti pikaisen pihvisalaatin. 
Se osoittautuikin hyväksi ideaksi ja tulin ihmetelleeksi, miksi niin usein salaatin kanssa tulee luontevammin syötyä vain juustoja tai kanaa. Varsinkin kun syön salaatteja jatkuvasti. Tämä oli itse asiassa ihan yhtä hyvä maultaan ja koostumukseltaan ja kivaa vaihtelua. Myös lisukevaihtoehdoissa voi antaa mielikuvituksen lentää ja käyttää vaikka mausteisia ja öljymarinaadissa muhineita kasviksia. 

Tässä salaatissa pihvi oli lämpimänä ja fetapala ja vihannesliskukkeet kylminä. Toisaalta joku mattimyöhänen meilläkin söi koko annoksen kylmänä ja kehui sitä oikein hyväksi. Eli perinteiseen lämpimään liharuokaan verrattuna pihvisalaatin helppous on myös se, ettei sitä tarvitse pitää lämpimänä tai lämmittää uudelleen myöhästyneille.

Kastikkeeksi yhdistin maustetun kermavilin ja peston. Sivukuppiin asetettuna siitä tulee oikeastaan dippikastike, mikä sopi tähän annokseen hyvin, kun jätin salaattivihannekset ja parsat isoiksi ja saksanpähkinät kokonaisiksi. 

Mietinkin, onko tuon “salaatti sivussa” -asetelman käyttö vähentynyt nykyään, vai tuleeko vain itse syötyä niin harvoin ravintoloiden salaatteja. Se toimii kuitenkin oikein hyvin ja toisaalta silloin annoksen voi hyvin tehdä valmiiksi etukäteen.

Nämä pienet käsintehdyt savikipposet toimme Kreetalta. Käyttöesineet ovat kivoja matkamuistoja ja tuliaisia ja tuovat kotiruokailuihin mukaan fiiliksiä lomilta vielä vuosien päästäkin.

VHH pihvisalaatti, max 15 g hh/annos:
salaattia
tuoreita salaattivihanneksia 
parsakaalia
purjosipulin renkaita
kalamataoliiveja
saksanpähkinöitä
paistettu ta grillattu ja maustettu pihvi/annos
reilu pala fetaa/annos

kastike sivuastiassa:
kermaviiliä maustettuna sinapilla, pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla
nokare pestoa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *