Pestoista Beanit-mozzarella-paistosta kukkakaaliriisillä
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Pimeinä pakkasiltoina kaipaa jotakin lämmintä ja tuhtia, mutta silti raikasta. Tämä helppo resepti on juuri täydellinen sellaiseen. Maukas ja rapea Beanit® on tosi täyttävää ja proteiinipitoista. Herkullinen pesto kokoaa annoksen maut ihanasti yhteen. Sula mozzarella täydentää herkullisen täyttävää annosta maullaan ja koostumuksellaan. Helppo resepti syntyy oikeastaan vain viidestä aineksesta: kukkakaalista, Beanitistä®, mozzarellasta, pestosta ja kirsikkatomaatista. Mausteiksi riittää vain suola ja pippuri. Tuoreet yrtit sopivat tähän ruokaan kuitenkin todella hyvin – eli niitä voi lisätä oman maun mukaan kuinka paljon tahansa.
Todella usein tuntuu, että nopeiden hiilareiden karsiminen on monelle vaikeaa lisukkeiden vuoksi, kuten pastan ja riisin. Tämän ei kuitenkaan tarvitsisi olla ongelma, sillä tosi helppoja, täyttäviä ja nopeita lisukkeita löytyy niin monia ravinnerikkaampiakin. Tässäkin reseptissä käytetty kukkakaaliriisi on esimerkiksi yksi lukuisista sellaisista. Kukkakaaliriisi ei maultaan ole tietenkään riisiä, eli nimi liittyykin sen rakenteeseen. Tämä on yksi suosikkilisukkeistani juurikin erilaisissa paistoksissa. Kokonaisesta kukkakaalista saa ison satsin riisiä ihan hetkessä tehosekoittimella hurauttaen. Se valmistuu paistinpannulla oliiviöljyssä paistaen nopeasti ja helposti muiden ainesten seassa. Kukkakaalin ravintoarvot ovat myös eri luokkaa kuin riisin.
Blogin kaikki ihanat Beanit® herkut ja muut reseptit härkäpaputuotteista löydät täältä!
Pestoista Beanit-mozzarella-paistosta kukkakaaliriisillä
Ainekset (6 annosta)
- 1
- Kukkakaali
- 250 g
- Kirsikkatomaatteja
- 1 pkt
- Beanit® Häkräpapusuikaleita (Lempeä sitruuna)
- 200 g
- Mozzarellaa
- 1,5 dl
- Pestoa
- Suolaa ja pippuria
- Oliiviöjyä
- Tuoreita yrttejä, kuten timjamia
Tee näin:
- Leikkaa kukkakaali paloiksi ja jauha tehosekoittimessa tasaiseksi ”riisiksi”.
- Kaada pannulle reilusti oliiviöljyä ja paista kukkakaaliriisiä muutama minuutti.
- Lisää kirsikkatomaatit pannulle kokonaisina.
- Lisää joukkoon Beanit® Härkäpapusuikaleet ja pesto.
- Leikkaa mozzarellat paloiksi ja lisää pannulle.
- Paista noin 10 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreilla yrteillä.