Pääsiäiseksi: Savukalkkuna- sekä kanavuoka
Viimeksi postasin pääsiäisen aikaan hyvin sopivasta Aura-parmesaani-kanavuoasta. Tässä toinen herkullinen ja helppo ruoka pääsiäisen aikaan sopivaksi – tai muuten vain talviseksi viikonloppuruuaksi. Savukalkkunassa on hieno maku ja se saa koko pataruuasta ihanan muhevan. Perinteisesti olen aidon kerman kannattaja, mutta nyt kokeilin taas ruokakermaa, tällä kertaa sipulisena.
Kylmäsavustetut kalkkunat levitetään vuuan pohjalle. Päälle kuullotettuja sipuleita ja maissia sekä sipulikerma. Sitten vain uuniin muhimaan puoleksi tunniksi. Samalla voi valmistaa tuoreen lisukesalaatin, johon sopii hyvin pähkinät ja voimakas ruccola. Kalkkunaa (varsinkaan kylmäsavustettuna) ei aina ole helposti saatavilla ja samaa reseptiä voi hyvin soveltaa kanalle, postauksen perässä kuvat siitäkin versiosta.
Ruuan väripalettikin sopii hyvin pääsiäisen väreihin. Hienosti muuten keväiset kukka-asetelmani edelleen pärjäävät tuiskuisella kuistilla. Välillä väriä on kiva nostaa sisällekin.
VHH Savukalkkunavuoka
1 kg kylmäsavukalkkunaa
2 isoa sipulia
300 g pakastemaissia
1 purkki sipulimaustettua ruokakermaa (tai tavallista)
pippureita
Kuullota sipulit öljyssä. Kuutioi savukalkkuna ja levitä vuokaan. Kaada päälle kuullotetut sipulit sekä maissit, joita ei tarvitse sulattaa.
Mausta pippurilla. Suolaa ei tarvita, koska savukalkkuna on niin suolaista. Kaada päälle ruokakerma. Paista 125 asteisessa uunissa 30 min.
Tässä sama vuoka vielä kanalla niin, että kylmäsavustetun kalkkunan sijasta käytetään broilerin fileitä, jotka kypsennetään ensin kevyesti pannulla öljyssä. Kanat maustetaan myös suolalla. Muuten sama ohje:
Kivaa pääsiäisen odottelua!