Kauniit ja herkulliset paahdetut ruusukaalit
Terveellinen ja vitamiinipitoinen ruusukaali on joutunut kärsimään vähän turhaan huonosta maineesta. Ylikypsänä se ei ole mitään herkkua, toisin kuin tuoreena ja uunissa paahdettuna. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikkei aikaisemmin olisikaan ollut ruusukaalien suurin fani. Nämä paahdetut versiot sulavat suuhun ja sopivat monen ruoan ja mausteen seuraksi. Näistä myös ymmärtää, mistä ruusukaalin nimi tulee. Paahdetut puolikkaat tosiaan ovat kuin ruusunnuppuja.
Paahdetut ruusukaalit
kolmelle
n. 20 ruusukaalia
oliiviöljyä
kuvattuja yrttejä (Provencen yrtit)
suolaa ja pippuria myllystä
Balsami etikkaa
Pese ruusukaalit, poista niistä kannat ja huonot lehdet. Halkaise ruusukaalit ja asettele ne leivinpaperille pellille. Kaada päälle oliiviöljyä ja varovasti balsamietikkaa. Hieraise päälle pippuria ja suolaa ja ripottele yrttimausteita. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 20 min. Kokeile vartin kohdalla. Ruusukaalien pinta saa ruskistua kauniisti, mutta niistä ei pidä tulla liian löysiä.
Broilerisuikaleet
Öljyä paistamiseen
Broilerisuikaleita
Porkkanaa
Kevätsipulia
Suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta