Myskikurpitsat pestolla ja Härkiksellä
*Kaupallinen yhteistyö Verso Food
Myskikurpitsojen aurinkoinen väri, pehmeä rakenne ja makea makukin sopivat hyvin piristämään pimeän kauden makumaailmaa.
Myskikurpitsa on kaunis ja hyvin nomipuolinen raaka-aine moneen ruokaan. Tässä uuniruoassa se saa proteiinirikkaan ja ihanan pehmeän täytteen kotimaisista härkäpavuista tehdystä Härkiksestä ja herkun kruunaavat murusteltu feta ja hehkuvat granaattiomenan siemenet. Lisää Härkis-reseptejä löydät helposti täältä.
Myskikurpitsat pestolla ja Härkiksellä
(8:lle)
1 iso myskikurpitsa
1 paketti Härkis Originalia
1 granaattiomenan siemenet
50-100 g fetaa
oliiviöljyä
Pestoon:
100 g pistaasipähkinöitä
70 g parmesaania
reilu kourallinen tuoretta basilikaa
reilu kourallinen tuoretta korianteria
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Leikkaa myskikurpitsa neljään osaan ja hiero pinnalle reilusti oliiviöljyä. Laita lohkot uuniin 50 minuutiksi.
- Tee seuraavaksi pesto: sekoita tehosekoittimella pistaasit ja parmesaani sekä oliiviöljyä (sen verran, että tahnasta tulee sopivan tahmeaa, muttei liian ohutta).
- Lisää joukkoon yrtit ja sitruunan mehu.
- Sekoita kunnolla ja lisää joukkoon sitruunan mehu ja tarvittaessa oliiviöljyä.
- Laita pesto jääkaappiin vetäytymään.
- Täytä myskikurpitsat Härkiksellä.
- Laita takaisin uuniin n. 10 minuutiksi, kunnes kurpitsat ovat pehmentyneet kunnolla.
- Levitä myskikurpitsoiden päälle pesto, murusteltu feta ja granaattiomenan siemenet.