Myskikurpitsan siemenet snackiksi, salaattiin tai leivonnaisille

myskikurpitsan siemenet
MYSKIKURPITSAN SIEMENET paahdettuna ovat superhyvää pikkupurtavaa. Kun teet ruokaa kurpitsasta, ei siemeniä kannata heittää pois. Niistä saa helposti ja kuin itsestään paahdettua pikkuherkkuja.

Paahda myskikurpitsan siemenet snackiksi, salaattiin tai leivonnaisille

Myskikurptsat ovat tänä vuonna suosittuja ja niitä löytyy lähes kaikista kaupoista. Niiden hedelmäliha on ihanan oranssia ja ruoissa hyödynnettävä osa kurpitsaa. Sienenet kaivellaan yleensä pois.

 

Ne kannattaa kuitenkin erotella käsin  “töhnästä” ja  huuhdella vedellä lävikössä.
Huuhdellut siemenet levitetään leininpaperille uunipellille ja päälle ripotellaan hyvää suolaa ja oliiviöljyä.

 

Siemeniä paahdetaan 200 asteisessa noin 15 min. Välillä voi lisätä hieman öljyä. Ne ovat valmiina ihan superhyviä rouskuteltavia (paljon parempia kuin valmiiksi paahdettuina ostetut!) sellaisenaan tai vaikka keittoon, salaattiin tai leivonaisiin lisättyinä.

 

 

Kommentit (1)
  1. 15 min on aivan liikaa, paloivat karrelle siinä ajassa. Paahda max 11 min.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *