Mustikkapiirakan maut
Mustikkapiirakan maut kuuluvat kesään. Niitä varten ei kuitenkaan tarvitse tuhlata aurinkoisia tunteja keittiössä jauhopeukalona, vaan samat ihanat maut voi loihtia hetkessä lautaselle yksinkertaisimmillaan vastapoimutuilla mustikoilla, sopivasti makeutetulla turkkilaisella jogurtilla ja rapsakalla granolalla.
Tämän kesän suosikkivälipalani vie voiton mustikkapiirakasta terveellisyydelläänkin. Kaikkein mieluiten herkuttelenkin juuri poimitut mustikat ihan tuoreina, enkä kypsentämällä haihduta niiden hyviä vitamiineja. Ja kaikkein mieluiten suomalaisessa kesämaisemassa.
Suomalaisesta maisemasta on ravinnerikas ja ekologisesti tuotettu Verson härkäpapu granolakin saanut alkunsa. Sitä on saatavilla myös karpalo-versiona, jossa granolaa rikastaaa kuivattu karpalo, herkullista sekin. Muita Verson tuotteista inspiraation saamia reseptejäni löydät täältä.
Mustikkapiirakan maut
n. 0,5 dl Verso härkäpapu granolaa
n. 1,5 dl tuoreita mustikoita
n. 2,5 dl turkkilaista (tai luonnon-) jogurttia
steviaa
*Yhteistyössä Verso Food