Munakoiso-jauhelihapata Italian lisukkeilla sopii koleaankin päivään
Munakoisosta leikataan ensin sentin siivuja ja asetelleen ne puoleksi tunniksi talouspaperin päälle “hikoamaan”. Neste pyyhitään niiden pinnasta pois talouspaperilla ennen paistamista. Näin niistä ei tule kitkeriä. Punasipulit, paprikat ja tomaatit silputaan samalla pieniksi paloiksi.
Munakoisot paistetaan hyvin reilussa oliiviöljyssä (joka imeytetään niihin täysin) molemmilta puolilta (yhteensä noin 20 min.) ja maustetaan suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Sitten ne asetellaan uunivuuan pohjalle. Samalla pienennetään kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.
VHH munakoiso-jauheliha-kasvispata
1 munakoiso
reilusti oliiviöljyä
1 kg jauhelihaa
3 punasipulia
suolaa, pippuria, valkosipulia
nipullinen pieniä terttutomaatteja
2 isoa porkkanaa
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
kourallinen kalamataoliiveja
4 kevätsipulia varsineen
100 g fetaa
muutama siivu juustoa
Ohjeet kuvien yhteydessä
Kiitokset tästä! Eilen valmistui uunissa, hyvää oli! Ensi kerralla lisään vielä tupla-annoksen munakoisoa, porkkanaa ja paprikaa 🙂
Koko blogisi on ollut iloinen yllätys, törmäsin siihen tällä viikolla Kreikassa ja sain ostettua tuliaisetkin suositusten perusteella. Nyt olen kohta kahlannut koko blogin läpi, kiitos! Erityisesti ruokaohjeet tuli tarpeeseen, nyt kesällä on aikaa kokeilla kaikkea uutta 🙂
Tervingrid
Hei ja kiitokset! Kiva kuulla, että pidit reseptistä, itsekin tosiaan lisäisin vielä reilusti kasviksia. Kiitos muutenkin kivasta kommentistasi, on aina hauksa kuulla, että postauksista on iloa. Hauskaa, että sait ideoita myös Kreikan tuliaisten ostoon, Kreikka on niin ihana lomamaa ; ) Tervetuloma mukaan – ja hyvää kesän jatkoa!