Meksikolainen kanakeitto härkäpavuilla
Syksyn aurinkoisten päivien jälkeen tulleet koleat kelit suorastaan huutavat ruokapöytään kuumaa keittoa ja koko kotiin leijailevia lämpimän mausteisia tuoksuja. Kanakeittoa pidetään myös hyvänä flunssan taltuttajana. Terveellistä tehoa ja ihanaa mausteista makua lisäävät inkivääri, chili ja valkisipuli.
Alunperin meksikolaisen tyylin mukaiseen keittoon saadaan proteiinirikkaat pavut helposti kotimaisista Verson esikypsennetyistä härkäpavuista, jotka lisätään valmiiseen keittoon. Aikaisemmat resepti-ideani Verson ekologisesti tuotettuihin ja herkullisiin härkäpaputuotteisiin löydät täältä.
Meksikolainen kanakeitto härkäpavuilla
oliiivöljyä
2 valkospipulin kynttä
2 cm punaista chiliä
1 cm inkivääriä
1 tlk tomaattimurskaa
n. 0,5 l kanalientä (kuumaa vettä kanaliemikuutiolla)
400 g kanaa paloina
400 g Verso esikpsennettyjä härkäpapuja
1 limen mehu
suolaa, pippuria myllyistä
1 tlk juustokuminaa
smetanaa
- Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri
- Kuullota pannussa oliiviöljyssä valkosipuli, inkivääri ja hienonnettu chili
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi ja kaada kattilaan hautumaan
- Paista pannulla kanapalat ja mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla
- Kaada kanatkin kattilaan
- Huuhtele lävikössä Verso esikypsennetyt härkäpavut ja kaada sekaan
- Anna lämmetä vielä pari minuuttia ja mausta limen mehulla
- Tarjoa smetanan kanssa
*Yhteistyössä Verso Food