Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista

Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista

Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista, mikä voisi ollakkaan parempaa? Mehevän aidon suklainen maku ja koostumus –  ja kuitenkin leivottu hyvää tekevistä raaka-aineista eli herkuttelua hyvällä omallatunnolla parhaimmillaan!! Tähän ajatukseen tulin, kun leivoin viime viikolla oman versioni myskikurpitsasuklaakakusta, jonka tuoreen suklaan tuoksun voin haistaa  vieläkin näitä kuvia katsellessa. Kurpitsan lisäksi pääraaka-aine oli kotimainen Verso härkäpapurouheseos, joka teki kakusta myös proteiinirikkaan ja ruokaisan. Härkäpapurouheseoksella voi hyvin korvata osan perinteisistä jauhoista missä tahansa leivonnaisessa.

 

Myskikurpitsan heleän oranssi väri on poikeuksellisen kaunis. Värikkäiden vihannesten käyttö ruoanlaitossa saa minut aina hyvälle mielelle, ja oranssissa on jotain erityisen energisoivaa. Myskikurpitsa on poikkeuksellisen hyvä kaliumin lähde ja sitä saa edelleen kaupoista helposti ja hyvään hintaan.
Kurpitsasta poistetaan siemenet ennen kuin sen lohkot haudutetaan uunissa pehmeiksi. Siemeet kannattaa hyödyntää, niistä tulee todella hyviä, ohje aikaisemmassa postauksessa Paahda myskikurpitsa siemenet snackiksi…

 

Pehmeät lohkot on helppo muussata vaikka ihan haarukalla tasaiseksi soseeksi.

Kurpitsan ja härkäpapu rouheseoksen lisäksi sekoitin taikinaan hieman kookosjauhetta. Se tuo seokseen tummanruskean ja suklaisen maun, jota lisää vielä palasina lisättävä, kakun sekaan sulava tumma suklaa. Nesteenä käytin mantelijuomaa, jonka sijasta voi käyttää hyvin myös vaikka hasselpähkinäjuomaa tai kermaa.

 

Kakku oli  mehevän suklaista sellaisenaankin, mutta sen kruunasi vielä makeutettu kermaviilikastike ja huurteiset mustikat. Suosittelen, ihana lohturuoka maanantai-iltaan tai herkkupala viikonlopun teehetkeen –  tai no, oikeastaan ei kai tarvitse oikeastaan keksiä niitä hetkiä, joihin ihanan makuinen ja mehevä, mutta terveellinen suklaakakku on sopivaa ; )
Muita Verso härkäpapuideoitani näissä postaksissa: Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella, Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas.

Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista

1 myskikurpitsa
2 kananmunaa
1 rkl hunajaa
1,5 dl mantelijuomaa (tai maitoa)

Kuivat aineet:
1 dl + 1 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosjauhoja
2 dl  härkäpapu rouhetta
1 tummasuklaalevy (100 g)
pieni hippuselinen suolaa
1,5 tl leivinjauhetta

Kastike:
kermaviiliä
luonnon steviaa (tai muuta makeutusta)
hunajaa

Koristeeksi:
Huurteisia pakastemarjoja

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Halkaise kurpitsa ja koverra koko sen siemenpesä ulos (säästä, voit hyödyntää siemenet). Leikkaa kurpitsan puolikkaat terävällä veitsellä alle 2 cm paksuiksi siivuiksi. Laita palat leivinpaperilla uunipellille ja hauduta pehmeiksi, noin puolessa tunnissa.

Sekoita kurpitsanpalojen paahtuessa kuivat aineet keskenään. Jauha hetki härkäpapurouhetta blenderissä, kaada jauhe kulhoon ja sekoita joukkoon kaakao- ja kookosjauhot, sooda ja makeutusaine.

Leikkaa tummasuklaa pieniksi paloiksi.

Kun pehmeäksi paahdetut kurpitsat ovat hieman jäähtyneet, irrota niistä kuoret.

Soseuta haarukalla kurpitsat. Sekoita joukkoon rikotut munat ja mantelijuoma tai maito. Yhdistä joukkoon kuivat aineet. Sekoita ja maista. Jos kaipaat lisää makeutta, lurauta joukkoon huonajaa. Sekoita taikinaan suklaapalat. Kaada pyöreään irtopohjavuokaan. Paitsaa keskitasolla 180 asteessa n. 40 minuuttia ja kokeile kypsyys hammastikulla.

Valmis kakku kaipasi minusta seurakseen kastikkeen. Sekoitin kermaviilin hieman Supermakeaa (steviaa) ja hunajaa ja yhdistelmä oli kakun ja huurteisten mustikoiden kanssa ihan täydellinen ; )

Yhteistyössä Verso Food

 

Kommentit (2)
  1. Paljonko soodaa?

  2. inspirations
    14.4.2016, 16:30

    Hei! Käytin 1,5 tl leivinjauhetta. Hyvä kun huomasit, lisätty nyt postauksen reseptiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *