Marjaisat raakamuffinssit

Marjaisat raakamuffinssit

*Kaupallinen yhteistyö / Verso Food

Nämä viime päivien kelit ovat olleet oudon viehättäviä… no, viehättävää ei ole ehkä se, että vasinkin aamuisin on tuntunut kuin pakastimeen astuisi, kun avaa ulko-olen, vaan tämä mieletön keväinen valo. Aurinko paistaa matalalta ja kirkkaasti ja värjää lumisen maiseman Helsingissäkin kuin kirkkaaksi alppikyläksi, mikä saa aikaan ihanan lomafiiliksen.

Tänä viikonloppuna päästäänkin nautiskelemaan vähän pienemmistä pakkasista ja edelleen energisoivasta valosta <3 Kirkkaisiin aamupäviin voi lisätä vielä vähän viehättävyyttä ja lomafiilistä ihanilla ja terveellisillä herkuilla.

Raakaleivonta on jo muutaman vuoden ollut varsinkin kansainvälisessä terveellisten ruokienbloggenressä iso hitti. Eikä ihme, onhan se helppoa ja nopeaa. Käytännössä aineet vain sekoitetaan keskenään. Ekologisuutta lisää se, että energiaa ei kuluteta ruoan kypsentämiseen. Ja ravinnerikkaat ainesosat taas säilyvät parhaiten juuri silloin, kun niitä ei kuumenneta.

Marjaisat raakamuffinit sopivat hyvin kenen tahansa leipurin keittiöön, niin vegaanisen raakaruokahipsterin kuin vasta leipomista kokeilevan herkuttelijankin aurinkoiseen aamupäivään.

Rouskuteltavuutta pehmeiden muffinien pintaan tuo kotimaisista härkäpavuista tehty Verson Härkäpapugranola. Sitä on helppo lisätä muutenkin jälkkäreihin ja aamu- ja välipaloihin tuomaan makua ja proteiinia. Lisää reseptejämme granolasta, Härkiksestä ja muista Verson kotimaisista härkäpaputuotteista löytyy täältä.

Marjaisat raakamuffinssit (10 kpl)

5 dl kivettömiä taateleita

3 dl saksanpähkinöitä

2 dl mantelijauhoja

2-2,5 dl marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia)

1 rkl kookoshiutaleita

Pari riviä tummaa suklaata

1 dl Verso Härkäpapugranolaa 

  1. Sekoita 2 dl kivettömiä taateleita, 1 dl saksanpähkinöitä ja 0,5-1 dl mantelijauhoja taikinaksi tehosekoittimella. Painele taikina muffinssivuokiin vähän alle sentin paksuisiksi pohjiksi.
  2. Sekoita loput taatelit (3 dl), saksanpähkinät (2 dl), mantelijauho (1 dl) ja 1 dl marjoja tehosekoittimella taikinaksi. Jos taikina on liian kosteaa raakataikinana käytettäväksi, lisää mantelijauhoja hiukan, kunnes sopivan kovaa.
  3. Painele taikina pohjien päälle.
  4. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hiukan. Vinkkinä: suklaa kannattaa sulattaa mikossa muoviastiassa vähäisellä lämmöllä välillä sekoittaen.
  5. Asettele marjoja kokonaisina ja palasina muffinien päälle, ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja reilusti Härkäpapugranolaa koristele sulatetulla suklaalla.
  6. Jätä jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *