Makuvedet ja jälkkärit kesän juhliin
Nyt pulauttelen sitten tänne blogiin vikan tyttären syntärimeininkiä käsittelevän postauksen. Koska meillä yleensäkin syödään lähinnä sokeritonta ja jauhotonta ruokaa, on juhlatarjoilukin yleisimmästä poikkeavaa … ainakin leivonnaislinjasta. Eka synttäripostaus olikin salaattibarista ja siitä poiki vielä pari omaakin postausta; tonnaritahnasta (mun suosikki jo jenkkiajoilta) ja ihanasta yrttiöljystä , joka sopii hyvin kaikille raikkaille tuleville kesäsalaatille ja raakaruoka-annoksille. Vieläkin haistan sen ihanan valkosipulisen ja sitruunaisen yrttituoksun mielikuvitushajuaistillani. (Se on muuten yllättävänkin voimakas, välillä jopa herään syvästä unesta, kun haistan unissani jotain ihanaa!!… onkohan muillakin sama juttu?)
Mutta ei juhlia ilman juhladrinksuja – ja varsinkaan jälkkäriä. Oikeastaan olin varannut muunkinlaisia juomia ajatuksena tehdä mehuboolia ym. juhliin, mutta tässä kohtaa alkoi aikataulu loppumaan ja ensimmäiset juhlavieraat kilauttivat ovikelloa juuri, kun olin täyttänyt vesikarahvit hedelmillä, vihanneksilla ja jääpaloilla – ja jäädyttänyt pinkin skumpan kuulerin. Suurin osa aikuisvieraistakin oli autolla, eikä innostunut kilistelemään skumppaa ollenkaan… Näin ollen koko iltapäivän juhla mentiinkin sitten lähinnä makuvesilinjalla. Mutta oikeasti, mielettömän ihana aurinkoinen keli ja kesäinen fiilis (siis viime viikon lauantaina) sopi hyvin vesibaariin ja karahveja menikin monta kierrosta. Yhdistelmät toimivat ja niillä voisi hyvin taltuttaa janoa kesäisissä grillijuhlissakin.
Raikkaissa makuvesissä oli paria lajia:
Verigreippi – sitruuna – jäävesi (enemmän lapsivieraiden makuun)
Kurkku – limetti – jäävesi (aikuisempaan makuun)
Jälkkäribaari oli myös kesäisen raikas (ja samalla kaupan päälle terrrrveellinenkin). Jättikulho hedelmiä ja marjoja, joiden seuraksi sai kauhoa makunsa mukaan vaniljajätskiä ja/tai suklaavaahtoa tuoreilla mansikoilla. Tein tällä kertaa suklaavaahdon Stevia-suklaasta ja kuohukermasta, jolloin se on tosi vähähiilarista ja moussemaista, ohje aiemmassa postauksessa täällä. Päälle ripoteltavaksi oli nonparellien sijaan mehiläisen siitepölyä, joka oli myös kiinnostavaa varsinkin pienimmille <3 Siitä kerroin vähän enemmänkin täällä. Makeanhimoisille oli tarjolla vielä kuivattuja banskulastuja ja pinkkejä vaahtokarkkeja… prinsessatyyppisesti, vaikka meidän prinsessahan täytti jo komeat 16 v!!
Voi taivas, mitkä tarjoilut!! Ihan mielettömät! Nuo makuvedetkin näyttää jo pelkästään niin herkullisilta!! Kylläpä teidän vieraiden on kelvannut!
Hei ja kiitosta vain!! Herkuttelu ja juhliminen onkin kivaa puuhaa ja yllättäen vesistäkin saa ihan houkuttelevat ; ) Kivaa ja keväistä viikkoa sinulle!