Lisäproteiinia munakkaaseen härkäpavuilla

Ruoanlaitto

valmisIMG_9555Munakas on yksi perheemme suosikkiruokia. Se on helppo vaihtoehto aamiaiseksi, lounaaksi tai välipalaksi. Kun täytteeksi voi valita melkein mitä vaan, on munakkaisiin vaikea kyllästyäkin. Munakas on jo itsessään hyvä valkuaisaineiden lähde ja ylimääräistä proteiinia siihen saa helposti jauhaisemalla sekaan kotimaista härkäpapurouheseosta. Se tekee munakkaasta hieman kuohkeamman ja täyteläisemmän, muttei oikeastaan muuta sen makua tai rakennetta juurikaan. Tämä on erinomainen annos vaikka urheilijalle treenin jälkeen.

munatmunakasbasilikaannos

Basilika-tomaatti-mozzarella on suosikkimakuni ja yhdistelmä sopii täydellisesti myös munakkaan täytteeksi.Lisää herkullisia inspiraatioita kotimaisista ja ekologisista Verson härkäpavuista löydät täältä.

Munakas härkäpavuilla

3 kananmunaa

3rkl kermaa

0,5dl Verso Härkäpapurouheseosta  jauhettuna

Vähän pippuria ja suolaa

Munakkaan sisälle:

1 mozzarella

1 tomaatti

basilikaa

kevätsipulia

  1. Murskaa Härkäpapurouheseos jauhoksi esim. normaalissa blenderissä
  2. Sekoita munat, kerma ja härkäpavut kulhossa
  3. Paista voissa tai oliiviöljyssä pannulla ja laita ripaus suolaa ja pippuria päälle
  4. Asettele siivutettu tomaatti, mozzarella, kevätsipuli ja basilikat pannulla olevan munakkaan toiselle puoliskolle ja taita toinen puoli päälle
  5. Koristele munakas esimerkiksi basilikalla

*Yhteistyössä Verso Food

treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *