Lisäproteiinia munakkaaseen härkäpavuilla
Munakas on yksi perheemme suosikkiruokia. Se on helppo vaihtoehto aamiaiseksi, lounaaksi tai välipalaksi. Kun täytteeksi voi valita melkein mitä vaan, on munakkaisiin vaikea kyllästyäkin. Munakas on jo itsessään hyvä valkuaisaineiden lähde ja ylimääräistä proteiinia siihen saa helposti jauhaisemalla sekaan kotimaista härkäpapurouheseosta. Se tekee munakkaasta hieman kuohkeamman ja täyteläisemmän, muttei oikeastaan muuta sen makua tai rakennetta juurikaan. Tämä on erinomainen annos vaikka urheilijalle treenin jälkeen.
Basilika-tomaatti-mozzarella on suosikkimakuni ja yhdistelmä sopii täydellisesti myös munakkaan täytteeksi.Lisää herkullisia inspiraatioita kotimaisista ja ekologisista Verson härkäpavuista löydät täältä.
Munakas härkäpavuilla
3 kananmunaa
3rkl kermaa
0,5dl Verso Härkäpapurouheseosta jauhettuna
Vähän pippuria ja suolaa
Munakkaan sisälle:
1 mozzarella
1 tomaatti
basilikaa
kevätsipulia
- Murskaa Härkäpapurouheseos jauhoksi esim. normaalissa blenderissä
- Sekoita munat, kerma ja härkäpavut kulhossa
- Paista voissa tai oliiviöljyssä pannulla ja laita ripaus suolaa ja pippuria päälle
- Asettele siivutettu tomaatti, mozzarella, kevätsipuli ja basilikat pannulla olevan munakkaan toiselle puoliskolle ja taita toinen puoli päälle
- Koristele munakas esimerkiksi basilikalla
*Yhteistyössä Verso Food