Kukkakaaliriisi ja meksikolainen Härkis-kastike

Kukkakaaliriisi ja Meksikolainen Härkis-kastike

Meksikolainen kastike syntyy hetkessä aindoista mausteista ja Härkiksestä. Lisukkeeksi sopii kukkakaaliriisi. Koko ruoka on silloin oikeastaan pikaruokaa, koska sekä kastike että lisuke valmistuvat hetkessä ilman pitkiä kypsytysaikoja. Annos on myös täynnä ravinnerikkaita aineita ja Härkiksen korkea proteiinipitoisuus tekee siitä täyttävän herkun.

Kukkakaaliriisi on iisiä ja herkullista lisuketta, johon tarvitaan vain kukkakaalia ja oliiviöljyä. Lisäksi käytän makua antamaan sipulia ja mausteita.

Härkis on kypsä härkäpapuvalmiste eli se lisätään kastikkeeseen lopuksi ja vain kuumennetaan. Se sopii hyvin chiliseen ja maustettuun ruokaan, niin kuin moneen muuhunkin. Härkis sopii lihan ja kalan lisukkeeksi yhtä hyvin kuin niitä korvaamaan. Tähän kastikkeeseen käytin vain kasviksia ja Härkistä, jolloin se sopii hyvin myös vegaaniseen ruokavalioon.

Täällä blogissa on nähty paljon erilaisia kotimaisen Verson kätevistä ja ekologisista härkäpaputuotteista inspiroituja reseptejä. Ne kaikki löytyvät täältä.

Kukkakaaliriisi ja meksikolainen Härkis-kastike

Meksikolainen Härkis-kastike

1 Härkis

1 tomaattimurska

oliiviöljyä

200 g pakastevihanneksia (esim. papuja)

200 g porkkanaa suikaleina

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

pala inkivääriä

pala tuoretta chiliä

suolaa, pippuria

1 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)

1 sitruunan mehu

1 dl vettä

  1. Kuori ja pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
  2. Kuullota ne pannulla öljyssä.
  3. Lisää pilkottu chili, pakastepavut ja porkkanat.
  4. Lisää oliiviöljyä ja kypsytä kunnes porkkanat ja pavut ovat pehmenneet.
  5. Lisää tomaattimurksa, agavesiirappi, sitruunanmehu ja mausteet.
  6. Lisää lopuksi Härkis ja kuumenna nopeasti.
  7. Lisää tarvittaessa vettä, että koostumuksesta tulee kastikemainen ja kuumenna vielä nopeasti.
  8. Tarjoile kukkakaaliriisin kanssa.

Kukkakaaliriisi

oliiviöljyä

1 kukkakaali

1 sipuli

1 dl vettä

pippuria, suolaa

reliusti tuoreita yrttejä (esim. basilika ja timjami)

  1. Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
  3. Lisää kukkakaalisilppu  ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.
  4. Lisää joukkoon tuoreet yrtit.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (2)
  1. Tämä oli kyllä hyvää! Kiitos ohjeesta!

    1. inspirations
      27.1.2017, 15:56

      Hei Riikka! Kiva kuulla, että sinullekin maistui. Kiitos kommentistasi ja hyvää viikonloppua sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *