Kreikkalaiset Härkis-feta tuorepyörykät tzatzikilla
Kesän ja lomamatkojen makuja ja tuoksuja on kiva loihtia kotikeittiössäkin. Olen aina pitänyt kreikkalaisesta keittiöstä ja sen perusmauista; fetasta, tuoreista vihanneksista ja yrteistä, hiiligrillillä kypsennetyistä vartaista ja kokonaisista kaloista, moussakasta ja mausteisista padoista.
Tein aikaisemman paistetut kreikkalaiset lihapullat -reseptipostauksen maustamattomasta Härkiksestä eli Härkis Originalista. Annos oli tosi onnistunut ja nyt kreikkalaisista mauista inspiroituneena tein siitä uuden, vielä nopeamman ja helpomman version. Härkiksen kevään uutuusmaku Härkis BBQ on valmiiksi sopivan mausteista kreikkalaisten pyöryköiden perusaineeksi ja toimi niissäkin tosi hyvin.
Härkistä voi paistaa kevyesti tai lämmittää, mutta se on syöntivalmista ihan sellaisenaan. Tässä versiossa en kypsentänyt Härkistä ollenkaan, vaan sekoitin sen fetamuruihin ja kuullotettuun valkosipuliin, pyörittelin käsin – ja pyörykät olivat valmiita.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Härkis sopii hyvin valkosipulilla maustetuksi, koska sen pehmeä rakenne imaisee ihanasti maut itseensä. Härkis-pyörykät ovat lihapullia pehmempiä, varsinkin näin paistamattomina versioina ja siksi ne kannattaa syödä lusikalla. Annokseen sopii tuore salaatti ja tzatziki, johon sekoitin proteiinilisäksi Verso Härkäpapurouheseosta. Annos sopii myös kasvis- ja gluteenittomaan ruokavalioon.
Kreikkalaiset Härkis-pyörykät tzatzikilla
2 pakettia Härkis BBQ:ta
150 g fetaa
3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
- Kuori, hienonna ja kuullota pannulla oliiviöljyssä valkosipulinkynnet.
- Murustele feta.
- Sekoita kulhossa Härkis BBQ, feta ja valkosipuli.
- Pyörittele seoksesta käsin tiiviitä pyöryköitä.
Tzaziki
polikas kurkku
2 valkosipulinkynttä
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl Verso Härkäpapurouheseosta
mustapippuria ja suolaa myllyistä
- Raasta kurkku.
- Laita kurkkuraaste siivilään ja valuta hetki.
- Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Hurauta Härkäpapurouheseos tehosekoittimessa jauhemaiseksi.
- Sekoita kaikki aineet.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua viileässä hetki.
Muita reseptejäni Veron kotimaisista härkäpaputuotteista löydät täältä.