Kevät on parasta juhla-aikaa

Kevät on parasta juhla-aikaaMinusta kevät on parasta juhla-aikaa. Aurinko tuntuu herättävän ihmisetkin talvihorroksistaan ja saa suut hymyihin. Taas tekee mieli kömpiä useampana iltana ulos kotikoloista ja aloittaa sosiaalisempi kausi, tavata vanhoja tuttuja ja uusia ystäviä.

Medän viime viikonlopun juhlateemammekin oli jo kesäinen – siitä käsittelen kuvia enemmän tänne blogiinkin lähipäivinä.

Pieni blogitiimimme päätti myös lähteä juhlistamaan kevättä ja Fresitan Suomen 10 -v synttäreitä tänä iltana. Aidoista mansikoista tehty kesäinen Fresita on tainnut kuulua minun ja ystävieni kevättraditioihin koko tuon 10 vuoden ajan ajan ja siksi mielellämme tartuimme myös tilaisuuteen tänään. Innolla odotan jo, mitä ilta tuo tullessaan, sillä kutsun mukaan yllätysesitystäkin on tiedossa ♥

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Itse tehdyt falafelit – proteiinirikkaita herkkupalleroita

Itse tehdyt falafelit

Itse tehdyt falafelit sopivat moneen tilanteeseen. Yleensäkin falafelit ovat monikäyttöisiä ja proteiinirikkaita herkkupaloja. Ne sopivat hyvin brunssipöytään, iltapalaksi tai lisukkeiden kanssa illalliselle. Mietojen falafelien kaveriksi sopii hyvin vaikka mausteisempi chilinen salaatti tai tzatsiki.

Falafelit ovat ilahduttavasti yleistyneet ravintoloissa, mutta ne on helppo pyöräyttää itsekin. Tietysti kaikkein nopein tapa on käyttää valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä, kuten tässä ohjeessa.

Itse tehdyt falafelit

n. 20 kpl
1 sipuli
400 g kikherneitä (valmiita)
¾ dl mantelijauhetta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
chilijauhetta
mustapippuria

Paistamiseen:
oliiviöljyä

  1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä pannulla öljytilkassa.
  2. Valuta kikherneet.
  3. Hienonna kaikki aineet tasaiseksi yleiskoneen silppurissa.
  4. Muotoile tangoiksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
  5. Kypsennä öljyssä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *