Kesän herkullisimmat feta-kasvisnyytit ja marinadi
Grillaaminen kuuluu kesään ja erilaiset herkkunyytit grilliin. Tosin monia nyyttejä voi valmistaa yhtä hyvin uunissa, kuten näitä feta-kasvisnyyttejä. Niihin tulevia aineita voi vapaasti säädellä oman mielihalunsa ja kaapin sisällön mukaisesti, mutta ainakin tämä setti voitti meillä saaressa Kesän herkullisimmat feta-ksavisnyytit ja marinadi -tittelin ja siksi jaan sen ilolla täällä blogissakin. Usein kasvisnyyttejä tehdään pihvien tai muun lihan lisukkeeksi. Nämä nyytit toimivat sellaisenaan, koska niissä on runsaasti proteiinia fetan ja kotimaisten härkäpapujen muodossa.
Pidän Verson härkäpaputuotteita aina mökkikaapissa. Ne pidentävät hyvin kaupassakäyntien välejä. Saaresta ei tarvitse lähteä kauppaan kovinkaan usein, kun varalla on aina kotimaisia käteviä ja proteiinirikkaita tuotteita, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä. Niillä korvaan osan jauhoista leivonnaisissa ja lihatuotteita salaateissa ja grilliruoissa, tai lisään muuten vaan keittoihin, marjapiirakoihin ja aamiaismunakkaisiin. Esim. grilliruokiin, kuten nyytteihin ja täytettyihin herkkusieniin härkäpapurouheseosta voi lisätä ihan sellaisenaan. Silloin härkäpapupalaset käytännössä sulavat osaksi ruokaa, eikä niitä siinä oikeastaan edes huomaa. Munakkaaseen ja leivonnaisiin jauhaisen ne pikaisesti blenderissä ennen taikinaan sekoittamista.
Verso on yksi tämän kesän kätevimpiä ruokajuttuja. Ja kun vesistön äärellä viettää kesälomaa, nousee ainutlaatuisen luontommekin suojelu taas konkreettisesti yhä useammin mieleen ja härkäpaputuotteiden ekologisuus arvoonsa. Löydät lisää Verso-ideoitani aiemmissa postauksista täältä.
Kesän herkullisimmat feta-kasvisnyytit ja marinadi:
Kuudelle:
1 rasia herkkusieniä
2 paprikaa
0,5 isoa kesäkurpitsaa
2 dl mustia oliiveja
tuoretta timjamia
punasipulia
Marinadi:
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl baslsamikoa
2 tl hunajaa
mustapippuria
merisuolaa myllystä
0,5 cm tuoretta chiliä pienennettynä
1 iso valkosipulin kynsi kuorittuna ja pienennettynä
- Pese ja pilko kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi.
- Valuta fetasta ylimääräinen neste ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
- Valuta oliivit.
- Kerää kaikki aineet foliopalojen päälle sopivan kokoisiksi kasoiksi.
- Käännä folipalojen reunat ylos ja valuta päälle oliiviöljyä ja mustaa pippuria. Ravistele niin, että öljy leviää koko sisältöön.
- Sekoita maridani. Maista ja lisää aineita, kunnes olet tyytyväinen.
- Nosta lusikalla nyyttien päälle reilusti marinadia.
- Sulje nyytit, mutta jätä kuitenkin ylhäältä hieman auki.
- Kypsennä grillissä noin 20-25 min. Kokeile pehmeys. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa n. 30 min.
Yhteistyössä Verso Food