Kermainen limettipurjokana piristää syyskeleillä

Harmaa syyskeli jatkuu kerran alkuun päästyään ja siitähän voi hyvin ottaa inspiraatiota ruokailuihin. Raikkautta ja vaihtelua kanasta tehtyyn arkiruokaan saa helposti monin keinoin. Lemonia olen käyttänyt monessa tällä viikolla ja niinpä siitä tuli tämänkin ruuan juju. 
Hieroin ensin kanafileiden pintaan öljyä, maustoin ne suolalla, pippurilla ja kevyesti chilillä ja paistoin pannulla molemmin puolin. Kuullotin kevyesti vielä ison pilkotun sipulin. Sitten nostin kanat ja sipulin uunivuokaan ja pilkoin sekaan reilusti purjosipulia. Päälle purkillinen kermaa ja kokonaisen limetin mehu.

Limettikermasta tuli niin raikas kastike kanalle, että teki mieli jatkaa samalla linjalla. Niinpä lisukkeeksi sopi hyvin iso kasa tuoreita yrttejä. Vaikka kasvatan yrttejä kasvihuoneessa ja ruukuissa kuistilla, saan ne aina loppumaan. Niitä on kesällä niin ihana hyödyntää juomissa, ruuissa, pirtelöissä ja vaikka missä. Niistä saa hyvää energiaa, puhdistusta ja paljon terveysvaikutteisia aineita. 

Yrtiien kastikkeeksi riitti oliiviöljy ja sekin limettimehulla maustettuna. Aika heleän vihreä ja kevyt annos, joka kuitenkin sai sopivaa täyttävyyttä ja lämpöä kanan kermakastikkeesta. Vannoutuneena salaattilounastajana teen usein kuitenkin näin syksyisillä keleillä mielelläni jotain lämmintä.

VHH sipulinen limettipurjokana
oliiviöljyä, suolaa, pippuria, chiliä
4 reilua broilerin fiettä 
iso sipuli
puolikas purjo
2 dl kermaa
1 limetti
yrttejä lisukkeeksi

Kuullota sipulit ja kypsytä oliiviöljyllä hierotut sekä suolalla, pippurilla ja chilillä maustetut kanat öljyssä. Nosta ne uunivuokaan ja lisää päälle kerma sekä pieneksi pilkottu purjo. Hauduta 200 asteisessa uunissa vartti. Tarjoa haluamiesi lisukekasvisten kanssa. Yrtitkin sopivat hyvin. 

Kommentit (2)
  1. Tää resepti kuulostaa ja näyttää niin hyvältä, menee testiin! Kiitos. 🙂

  2. inspirations
    21.8.2014, 09:52

    Heippa Coco, kiitos kivasta kommentistasi ; ) Toivottavasti maistuu teilläkin. Syksyllä taas koti- ja ruokapuuhastelut alkavat innostamaan erityisen paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *