Katajanoksa maustaa grilliruoan
Aurinkoinen ilma hellii elokuista viikonloppua ja moni on vielä suunnannut viettämään sitä mökeille tai suunnittelee grilliruokailuja kotona. Meidän kesägrillaustemme vakioksi tuli tänä kesänä:
Grillimarinadi
1/2 oliiviöljyä
1/2 punaviinietikkaa
tuoretta chiliä, valkosipulia, inkivääriä
hunajaa
sitruunaa
suolaa, pippuria
Marinadi sopii yhtä hyvin kasviksille kuin grillattavalle lihalle, kanalle ja kalallekin. Sitä kannatta valmistaa reilusti ja lisätä ruokaan useampaan otteeseen grillauksen aikana.
Katajanoksa maustaa grilliruoan
Marinadin lisäksi herkullista aromia ja makua grilliruoka on saanut katajanokasata. Pieni ja yksinkertainen asia. Asettemalla katajan oksan grilliritilälle ruoan kanssa, tarttuu sen tuoksuva aromikkuus ruokaankin. Sama koskee myös esim. valkosipulia; kokonaiset kynnet grilliritilällä maustavat myös vieressä grillattavaa ruokaa.