Katajanoksa maustaa grilliruoan

Katajanoksa maustaa grilliruoanmarinadimarinointigrilligrilliruokaasipuliAurinkoinen ilma hellii elokuista viikonloppua ja moni on vielä suunnannut viettämään sitä mökeille tai suunnittelee grilliruokailuja kotona. Meidän kesägrillaustemme vakioksi tuli tänä kesänä:

Grillimarinadi

1/2 oliiviöljyä

1/2 punaviinietikkaa

tuoretta chiliä, valkosipulia, inkivääriä

hunajaa

sitruunaa

suolaa, pippuria

Marinadi sopii yhtä hyvin kasviksille kuin grillattavalle lihalle, kanalle ja kalallekin. Sitä kannatta valmistaa reilusti ja lisätä ruokaan useampaan otteeseen grillauksen aikana.

Katajanoksa maustaa grilliruoan

Marinadin lisäksi herkullista aromia ja makua grilliruoka on saanut katajanokasata. Pieni ja yksinkertainen asia. Asettemalla katajan oksan grilliritilälle ruoan kanssa, tarttuu sen tuoksuva aromikkuus ruokaankin. Sama koskee myös esim. valkosipulia; kokonaiset kynnet grilliritilällä maustavat myös vieressä grillattavaa ruokaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *