Joulun tuoksuinen banaanikakku täynnä teveellisiä aineita

Joulun tuoksuinen banaanikakku täynnä teveellisiä aineita banaanikakku-rouheseosbanaanikakku-taikinabanaanikakku-kakkubanaanikakku-versobanaanikakku-kakkupala

Teitkö banaanikakkua jo viime vuonna? Viimeistään nyt suosittelen kokeilemaan tätä viime joulun suosikkileivontareseptiäni. Joulun tuoksuinen banaanikakku sulaa suuhun, varsinkin lämpimänä, ja on täynnä teveellisiä ja hyvää tekeviä aineita.

Jo paistettessa banaanikakun tuoksu leviää koko kotiin ja saa takuulla veden kielelle. Näitä voi hyvällä omalla tunnolla tehdä vaikka useamman joulun aikaan.

Banaanikakku sisältää reilusti hyviä proteiineja ja öljyjä ja hyvää tekeviä mausteita. Mehevä kakku on myös tosi täyttävä ja riittää pitkään.

Verso Härkäpapuroheseoksella on helppoa korvata talvi- ja joululeivonnaisissa osa jauhoista, jolloin leivonnaisiin saadaan kuin salaa ladattua lisää ravintoaineita kotimaisten ja ekologisesti tuotettujen  härkäpapujen muodossa. Lisää ideoita Verson härkäpaputuotteiden ympärille syntyneistä ideoistani löydät täältä. Ja jos innostut myös jo enemmän joulufiilistelystä, sen osaston löydät blogista täältä.

Jouluinen banaanikakku

Jouluinen banaanikakku on parhaimmillaan lämpimänä ja joululta tuoksuvana. Toisaalta sen maut vain paranevat yön yli.

1 dl kookosjauhetta

1 dl mantelijauhetta

(tai 2 dl haluamiasi leivontajauhoja)

1 dl Verso Härkäpapurouheseosta

(1 tl psylliumia)

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

1 tl kardemummaa

1 tl pomeranssia

1 tl tuoretta inkivääriä

4 todella kypsää banaania

3 kananmunaa

3 rkl luomukookosöljyä (tai voita / margariinia)

0,5 dl hunajaa / siirappia /viikunaa (tai maun mukaan sokeria / makeutusainetta)

  1. Hienonna härkäpapurouheseos tehosekoittimessa jauhemaiseksi
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet (rouheseos, jauheet/jauhot, mausteet, suola, leivinjauhe) keskenään
  3. Pilko ja muussaa banaanit
  4. Riko haarukalla munat ja sekoita ne banaaneihin
  5. Lisää muussiin kookosöljy
  6. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lado haluamasi malliseen kakkuvuokaan
  7. Asettele pinnalle koristeita, esim. banaanisiivu / pähkinöitä /jolupipareita
  8. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 45 min.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (2)
  1. Voiko tuon härkäpapurouheen korvata jollain? Kaupasta loppu.

    1. inspirations
      20.12.2016, 18:38

      Hei! Voi oikeastaan millä tahansa jauhoilla (esim. mantelijauheella tai hasselpähkinäjauheella, kaurahiutaleilla tai normaaleilla leivontajauhoilla).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *