Jälkiruoka suklaavaahdosta ja hedelmistä sopii Thai-ruokaan
Eiiseen illanviettoon ystävien kanssa halusin tehdä mausteiseen thai-ruokaan sopivaa jälkkäriä, joka olisi mahdollisimman raikasta, eikä liian täyttävää. Kesäinen värikkyys ja tuoreus olisivat plussaa. Muistin ystäväni tekevänsä usein joulun jälkkäriksi suklaavaatoa ja tuoreita ananaspaloja – sopiva setti täyttävän juhlaillallisen päätteeksi. Ja Thai-ruokahan suorastaan tarvitsee jälkkäriinsä tuoretta ananasta.
Suklaavaahto syntyy nimensä mukaisesti kermavaahdosta ja sulatetusta suklaasta. Itse käytän steviasuklaata, jolloin annos on myös vähähiilarinen. Myös tumma suklaa tai raakasuklaa käyvät hyvin. Suklaa vaahdotetaan pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Kerma vatkataan vaahdoksi ja aika jähmeään vaahtoon kaadetaan, yhä vatkaten, sulatettu suklaa. Esim. 150 g suklaata ja 4 dl kermaa on hyvä annos.
Suklaavaahto on kaunistakin, kun sen asettelee pilvimäisiksi “läjiksi” tarjoiluastiaan. Tein jälkiruuistakin pienen seisovan pöydän, josta jokainen voi tehdä lautaselleen haluamansa setin esim. hedelmistä, suklaavaahdosta ja pähkinöistä.
Hedelmälautasellea settelin tuoreen ananaksen lisäksi paloina cantaloupe meloonin ja kiivejä, puolikkaita passioita ja ananaskirsikoista ja päälle sirottelin granaattiomenan siemeniä “rubiineiksi”. Keskeltle lautasta jätin ananaksen “latvan”.
Pähkinät olivat suolattuja cashewita ja manteleita, joista tuli hyvä makuyhdistelmä makean vaahdon kanssa.
Oli superhauskaa nähdä pitkästä aikaa vanhoja kavereita. Hymy on ollut herkässä tänäänkin, vaikka energiat vähissä. Sen verran vähiin jäi unitunnit viime yönä, etä nyt on suosiolla mentävä lakanoiden väliin ja päästettävä luomet silmille ; )