Ihanat juustoiset VHH sämpylät
Postasin äsken VHH vihannessosekeitosta. Sen kanssa tein pikaiset sämpylät, nekin vähähiilarisina. Valkoisen jauhon sijasta käytin mantelijauhetta. Se on todella vähähiilarista, terveellistä ja täyttävää. Sämpylät ovat ihania tuoreina ja lämpiminä, enkä tehnyt niitä varaston, vaan yhden sämpylän jokaiselle.
Vähähiilariset juustosämpylät, alle 10 g hh
Ohjeen kirjoitus on viitteellinen. Laitan aineita aina summamutikassa ja sekoittelen ja lisään, kunnes taikinan koostumus on hyvä. Tästä tulee 4-5 reilua sämpylää:
5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
hieman suolaa myllystä
– sekoita kuivat aineet keskenään lusikalla ja lisää niihin käsin sekoittaen:
4 rkl luonnonjogurttia
3 rkl juustoraastetta
3 rkl oliiviöljyä
– muotoile käsin taikinasta lumipallomaiset sämpylät pellille leivinpaperin päälle tai muffinssivuokiin
1 kananmuna
– sivele/levittele sämpylöiden pinnalle rikottu ja haarukalla sekoittu kananmuna, joka tekee paistuessaan sämpylöiden pintaan tummemman sävyn
– Paista 200 asteessa n. 10 min. uunin keskiosassa. Tarkkaile, ettei pala. Tarjoile lämpiminä ja laita pinnalle juustoraastetta tai voinokare sulamaan. Ihana lisuke vaikka VHH vihannessosekeiton tai ruokaisan salaatin kanssa.
juustoraasteen voi varmaan jättää pois? ja oliiviöljyn korvata ghee voilla sma 3rkl? luonnonjogurtin kookosmaidolla?
Hei! Juu, juustoraasteen voi jättää pois, käyttää ghee voita ja luonnonjogurtin sijasta kookoamaitoa tai kookoskermaa. Hyviä ideoita!