Ihanat itsetehdyt herkkukurkut
Syksy ja säilöntäaika lähestyvät. Vuosia sitten ystävä tarjoili minulle äitinsä säilömiä kurkkuja. En ihmetellyt yhtään, että äitiä vaadittiin tekemään niitä koko suvulle joka vuosi. Ne olivat niiiiin hyviä, että eihän niitä voinut verratakaan valmiina ostettuihin. Jäin ihan koukkuun ja tein omat kurkut useampana vuotena.
Nyt innostuin pitkästä aikaa säilömään taas itse omat herkkukurkut – ja voi namskis, suosittelen kokeilemaan ♥. Mustaherukan lehdistä uutetulla aromilla maustettu Rajamäen Mustaherukka Väkiviinaetikka tuo oman kivan arominsa kurkkuihin ja on iso plussa tietää, että herkkukurkut ovat puhtaita ja sisältävät vain niitä itse valitsemia aineita. Rajamäen sivuilta löytyy muuten paljon kivoja reseptjeä.
Ihanat itsetehdyt herkkukurkut
n. 800 g avomaankurkkuja
2 valkosipulin kynttä
pala piparjuurta
kruunutilliä
Liemi:
7,5 dl vettä
2,5 dl Rajamäen mustaherukka väkiviinaetikkaa
mustapippuria kokonaisina
suolaa
hunajaa
- Kiehauta liemen aineet hellalla
- Lado avomaankurkut, kruunutillit sekä pilkotut piparjuuri ja valkosipuli tiiviiseen purkkiin
- Jäähdytä liemi
- Kaada jäähtynyt liemi purkkiin
- Sulje kansi tiiviisti ja säilytä vähintään pari viikkoa kylmässä (enintään +10 asteessa)
*Yhteistyössä Rajamäen