Höyryävän lämmin salaatti fetasta, kanasta ja kasviksista

TÄNÄÄN teki mieli salaattia, mutta toisaalta vilutti ja halusin lämmintä ruokaa. Salaatinhan voi yhtä hyvin myös lämmittää. Vihanneksia ei ole lämpimässä salaatissa tarkoitus varsinaisesti kypsentää löysiksi, vaan oikeastaan vain käyttää ne pannulla niin, että ne lämpenevät, mikä myös syventää niiden makua. 
Pilkoin paljon vihanneksia sekä palan fetaa ja eilen paistamani kanafileen. Lämmitin ne pannulla oliiviöljyssä, jota myös lisäsin useampaan kertaan vihanneksille. 
Useammassa tämän viikon aikaisemmassa postauksessa kerroin uusista tutustumisistani etikoihin ja lupasin tehdä pian uusiakin kokeiluja. Nyt oli vuorossa Rajamäen yrttivalkoviinietikka. Se on valmistettu yli kahdeksan kuukautta tammisammioissa kypsytetyistä italialaisista viineistä. Siinä tuoksuvat ja maistuvat myös rosmariini, salvia, laakerinlehti ja rakuuna. Sen hienostunut maku sopii hyvin kylmien salaattien mausteeksi oliiviöljyn kanssa sekä kasvisten, sienten ja vaalena lihan mariointiin ja maustamiseen. Lämpimään feta-kanasalaattiin se sopi ihan täydellisesti. 
Lopuksi rouhaisin lämpimän salaatin pinnalle vielä merisuolaa ja mustapippuria myllyistä ja herkku oli valmis. 

Suosittelen kokeilemaan! Lämpimistä salaateista taitaakin tulla ainakin minun tämän syksyn suosikkejani. Ne ovat kivaa ja helppoa kevyttä vaihtelua perinteisten salaattien ja vihanneskeittojen rinnalle. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *