Herkullisen rapsakka kesäkurpitsamunakas
Ehkä hieman ylättävää (ainakin oli omasta mielestäni, kun tähän ideaan taisin törmästä ensimmäistä kertaa Sweet Foor O´Mine -blogissa), että kesäkurpitsa sopii erinomaisesti munakkaaseen. Se raikastaa munakkaan makua, keventää sen koostumusta ja jämäköittää rakennetta juuri sopivasti. Tästä on tänä kesänä tullut ihan suosikkimunakkaani ja olen sen valmistamisen jo pari kertaa snäppiinkin videoinut. Kesäkurpitsaa löytyy meiltä nykyään aina keittiöstä, se sopii niin moneen ruokaan grilliruoasta uunivuokiin – ja nyt myös munakkaaseen. Kannattaa kokeilla!
Herkullisen rapsakka kesäkurpitsamunakas
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
4 kananmunaa
vajaa 10 cm kesäkurpitsaa
1 tomaatti
pieni pala fetaa
suolaa, pippuria
3 rkl juustoraastetta
- Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin siivuiksi ja käytä ne kokonaisina tai puolikkaina.
- Kaada pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl voita kuumenemaan.
- Asettele kesäkurpitsasiivut tasaisesti kuumaan rasvaseokseen.
- Kypsennä niitä pari minuuttia ja käännä ne ympäri.
- Riko munat ja sekoita ne tasaiseksi seokseksi.
- Kaada munaseos panulle kesäkurpitsojen väleihin ja anna hyytyä.
- Leikkaa tomaatti ja feta pieniksi paloiksi.
- Painele palat hieman hyytyneeseen munakkaaseen kesäkurpitsojen väleihin.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ripottele päälle juustoraaste.
Katso muita aamiaisideoita täältä ja kananmunareseptejä täältä.