Herkullinen Härkiskastike ja kesäkurpitsapasta
Herkullinen Härkiskastike ja kesäkurpitsapasta: Härkiksestä tehtyjä makaronilaatikkoja löytyy googlettamalla jo useita. Siksi itse inspiroin Härkiksestä tällä kertaa ehkä vähän eksoottisemman, mutta ihan yhtä helpon ja nopean – ja vähintään yhtä herkullisen “pastamaisen” ruoan. Annoksen “pasta” on oliiviöljyssä kuumennettuja ja kevyesti maustettuja kesäkurpitsasuikaleita.
Härkishän on Verson uusin härkäpaputuote, jota käytetään samalla tavalla kuin esim. kypsää jauhelihaa. Siinä on jo miedot mausteet valmiina ja se lisätään kuuman kastikkeen joukkoon ja lämmitetään nopeasti. Se on siis varsinaista pikaruokaa, vaikka ravintoarvoiltaan ihan toisesta ääripäästä kuin totuttu pikaruoka. Härkiksestä pääosa on kotimaisia härkäpapuja. 17% Härkiksestä on proteiinia.
Viime viikolla tein Härkispyöryköitä. Jos resepti meni ohi, kannattaa kurkata, koska niistäkin tuli todella onnistuneita, kivaa vaihtelua kaikille maistuviin helppoihin arkiruokiin – ja plussana tietysti kotimaisesti ja ekologisesti tuotettuna.
Versolla on monia muitakin käteviä härkäpaputuotteita, joista inspiroimani reseptit löydät täältä.
Herkullinen Härkiskastike ja kesäkurpitsapasta
1 pkt Härkistä
1 tomaattimurska
1 dl kermaa
hieman suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
“Kesäkurpitsapasta”
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
- Lämmitä oliiviöljyä pannulla.
- Kuori halutessasi kesäkurpitsa – yhtä hyvin voit vain pestä sen.
- Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä ja leikkaa suikaleet terävällä veitsellä kapeiksi spagettimaisiksi nauhoiksi ja lisää nauhat pannulle.
- Sekoittele ja lisää välillä oliiviöljyä.
- Kypsennä kevyesti ja mausta myllyistä suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä toisella pannulla oliiviöljyä ja kuullota siinä silputtu valkosipulin kynsi.
- Lisää tomaattimurska ja kuumenna.
- Lisää silputtua basilikaa ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Lisää Härkis, kuumenna ja nauti.
- Mausta makusi mukaan esim. parmesaaniraasteella ja yrteillä.
*Yhteistyössä Verso Food