Helppo mustikkainen tuorepuuro
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Hitaat ja kiireettömät aamut ovat ihania. Aamuisin on parasta antaa aikaa omille ajatuksilleen tai viettää rentoa aikaa perheen kanssa herkutellen. Monesti aamut eivät kuitenkaan ole sellaisia. Usein pakkaus- ja kokkausoperaatio on niin nopeaa toimintaa, että omille ajatuksille voi antaa aikaa vasta kun on päässyt ulko-ovesta ulos kaikki tarvittava mukanaan.
Pienetkin arkiaamujen helpotukset rutiineihin ovat tervetulleita. En halua tinkiä aamupalan laadusta, ja onneksi ei tarvitsekkaan. Monet herkulliset ja terveelliset aamupalat valmistvat nopeasti- tuorepuurot oikeastaan kaikkein pikaisimmin. Tuorepuurojenkin kanssa pystyy hifistelemään vaikka kuinka paljon, mutta usein yksinkertainen vaihtoehto on erityisen tervetullut.
Tämä superyksinkertainen neljän aineen tuorepuuro syntyy ihan parissa minuutissa illalla jääkaappiin valmiiksi odottamaan aamua. Härkäpapugranolan kaurahiutaleet turpoavat herkulliseksi puuroksi aamuun mennessä ja rapea härkäpapu pitää kylläisenä pitkään sisältämänsä ravintokuidun ja proteiinien ansiosta. Kaakaonibsit sekä mustikat ovat herkullisia että täynnä ravintoaineita. Nesteenä tykkään käyttää kauramaitoa tai luonnonjogurttia. Koostumukseen saa lisää täyteläisyyttä esimerkiksi käyttämällä turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia.
Blogin kaikki resepti härkäpaputuotteista löydät täältä!
Helppo mustikkainen tuorepuuro
Ainekset (3 annosta)
- 3 dl
- Härkäpapugranolaa
- 3 rkl
- Raakakakaakaonibsejä
- 2 dl
- Pakastemustikoita
- 3 dl
- Nestettä (Esimerkiksi kauramaitoa tai luonnonjogurttia)
Tee näin:
- Jaa kaikki ainekset kolmeen astiaan: yhteen astiaan 1 dl Härkäpapugranolaa, 1 rkl raakakaakaonibsejä, n. 2/3 dl pakastemustikoita ja 1 dl nestettä.
- Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä yön yli tai vähintään 3 tuntia jääkaapissa.
- Koristele halutessasi esimerkiksi sitruunamelissalla.