Helppo kalalautanen sitruunavaahdolla
Ajetuksenani oli tehdä tänään kaloille tomaattinen smetanavaahto saman tapaan kuin vappuun sopivaan katkarapucocktailiin. Kaapista ei kuitenkaan löytynyt tomaattipyrettä, jolloin lisuke vaihtuikin sitruunavaahdoksi. Loppujen lopuksi se oli oikein hyvä idea tähän ruokaan – ja valmistuu myös ihan hetkessä.
Vatkasin 2 dl kermaa, josta käytin tähän vain puolet (loput meni jälkkäriin). Siihen lisäsin varovasti sekoittaen smetanan, puolen sitruunan mehun, reilusti tilliä ja timjamia ja hieman pippuria.
Sitruunavaahdon seuraksi asettelin lautasille ritilikössä valuttamiani, suolaliemessä liotettuja jättikatkaravun pyrstöjä, kylmäsavustettua lohta, keitetyt kanamunan puolikkaat ja tilliä.
VHH Kalalautanen
neljälle
(alla 5 g hh)
Sitruunavaahto
1 dl kermavaahtoa
1 pieni (120 g) smetana
puolikkaan sitruunan mehu
tuoretta tilliä reilusti
kuivattua timjamia
200 g kylmäsavustettua lohta
1 purkki jätti katkaravin pyrstöjä suolaliemessä
tilliä ja sitruunaa
Aah, siinä lautasella täydellisesti kuvailtuna mun heikko kohta… 😀 Slurps, kuola valuu. Kiitti ideasta, pakko laittaa joku kaunis, aurinkoinen ja viileä kevätpäivä täytäntöön =)
Kiitokset! Hyvää ja helppoa, suosittelen ; ) Kivaa viikkoa!