Helpot kesäkurpitsat kanalla, mozzarellalla ja kasviksilla
Tällä kertaa kesäkurpitsojen täytteenä oli broilerin jauhelihaa ja kasviksia. Sanotaan, että nälkä on paras kokki ja ulkoilmassahan kaikki maistuu hyvältä. Mutta on tietysti kiva valmistaa näitä helppojakin mökkiruokia, kun tästäkin tuli ylistävät palautteet ; )
- Kaiva lusikalla kesäkurpitsojen sisuksia veneiksi.
- Lurauta ja levitä pinnalle reilusti oliiviöljyä, hieman suolaa ja pippuria ja laita 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
- Samalla ruskista öljyssä sipulia ja broilerin jauhelihaa sekä pilkotut kesäkurpitsoista tulleet sisuspalat ja mausta seos suolalla ja pippurilla myllyistä.
- Ota veneet uunista ja täytä ne jauheliha-kesäkurpitsa-sipulisekoituksella.
- Takaisin uuniin noin 10 minuutiksi
- Pilko reilusti tomaatteja ja kevätsipulia ja yrttejä sekä mozzarellaa ja juustoraastetta.
- Veneet taas uunista ja tomaattilohkot, ja juustot sekä kevätsipulit, timjamit, ja rosmariinit pinnalle.
- Takaisin uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Kokeile, että veneet ovat pehmenneet tarpeeksi. Liian löysiksi niiden ei tarvitsekaan kypsyä.
- Koristele vieä annokset vihreällä, vaikka herneenversoilla tai ruccolalla.
Puhtaanapitolaitos odottelee jo pöydän alle tipahtelevia makupaloja <3
Täytetyt kesäkurpitsat toimivat aina. Täytteitä voi muunnella oman maun mukaan loputtomasti. Esimerkiksi jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat on varmasti yleisin näistä, ja kasvisversioita riittää loputtomiin, kuten paputäyte, Härkis tai kasvikset ja vuohenjuusto tai mozzarella.
Keto Broilerilla täytetyt kesäkurpitsat kolmelle:
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria (myllyt) sekä muita mausteita maun mukaan
3 pienehköä kesäkurpitsaa
3 sipulia
1 pkt broilerin jauhelihaa
5 tomaattia
1 mozzarella
n. 150 g juustoraastetta
2 kevätsipulia
yrttejä, kuten timjamia ja rosmamriinia
Ohjeet ylhäällä kuvien yhteydessä