Helpot ja terveelliset manteligranolasämpylät
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Tein viime viikonloppuna maailman helpoimpia ja kaiken muun hyvän lisäksi terveellisiä sämpylöitä. Tämän voi myös ottaa käyttöön, jos hamstraajat ovat iskeneet lähikauppasi leipähyllylle. Täysin gluteenittomat sämpylät voi helposti tehdä vegaanisina riippuen mitä maitoa käyttää. Itse käytin soijamaitoa, eli vegaanisen version. Reseptissä toimii varmasti yhtä hyvin esimerkiksi normaali täysmaito.
Sämpylöiden raaka-aineet saattavat jo löytyä kotoasi. Meillä Härkäpapugranola on osa kaapin vakiovarustusta. Pähkinöitä on myös aina tarjolla, ja usein niiden lisäksi myös manteleita. Nyt myös monella saattaa olla kaappeihin jääneitä mantelilastuja glögikaudelta. Maito, suola, ja leivinjauhe ovat myös usein aina saatavilla kotona. Lämpimät herkkusämpylät voilla ja juustolla on aina ihana arjen piristys <3
Blogin kaikki loputkin ihanat reseptit härkäpaputuotteista, kuten Härkiksestä® ja Beanitistä® löydät täältä!
Helpot ja terveelliset manteligranolasämpylät
Ainekset (10 annosta)
- 3 dl
- Härkäpapugranolaa
- 2,5 dl
- Mantelijauhoja
- 1 rkl
- Leivinjauhetta
- 3 dl
- Haluamaasi maitoa (Esim. täysmaito tai soijamaito käyvät yhtä hyvin)
- 1 tl
- Merisuolaa
Tee näin:
- Jauha Härkäpapugranola tasaiseksi jauhoksi esimerkiksi tehosekoittimessa.
- Jos käytät valmista mantelijauhoa, voit skipata tämän vaiheen. Itse käytin mantelilastuja, jotka jauhetaan Härkäpapugranolan kanssa samalla tasaiseksi jauhoksi tehosekoittimessa. Voit myös valmistaa mantelijauhon kokonaisista manteleista jauhamalla ne jauhoksi.
- Sekoita keskenään jauhot ja sekoita joukkoon maito, kuivahiiva ja suola.
- Muotoile taikinasta noin 10-12 sämpylää, ja paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.