Härkis-pizza parmesaanilla ja rahkapohjalla sopii moniin ruokavalioihin

Härkis-pizza parmesaanilla ja rahkapohjalla sopii moniin ruokavalioihin aineet pohja parmesaani tomaattipyreharkis-pinnallatalo

Täällä saaressa paistelin eilen pizzan rahkapohjalla. Täytteinä käytin Verson kotimaista härkäpavuista tehtyä Härkistä. Lähimmät kaupat löytyvät venematkan päästä mantereelta ja siksi täällä tulee usein tehtyä ruokaa erilaisista härkäpaputuotteista. Ne säilyvät pitkään ja ovat helppokäyttöisiä. Luonnon keskellä myös Verson ekologiset tuotantoprosessit tuntuvat entistäkin tärkeämmiltä. Blogin aiemmat härkäpapuihin ideoimani reseptit löytyvät täältä.

Härkis-pizza on todella täyttävää. Varsinkin kun  tein siihen viljattoman pohjan, joka koostuu rahkasta ja juustoraasteesta – eli varsinainen proteiinisatsi. Toki pohjaksi voi käyttää mitä tahansa pizza-pohjan ohjetta. Härkis sopii erinomaiseksi pizzan täytteeksi ja tuo kivaa vaihtelua. Se sopii myös kasvisruokavalioon. Härkis kannattaa lisätä ihan lopuksi ja vain lämmittää muutaman minuutin kuumassa uunissa.

Rahkapohja on niin pehmeä, että se on helpointa syödä, kun se paistetaan suoraan ruokailuastioissa. Muuten palat kannattaa nostaa varovasti suurella lastalla paistovuoasta lautasille.

harkis-pizza

Pohja:

750 g maitorahkaa

0,5 dl Verso härkäpapurouheseosta  (tai mantelijauhetta, ruisjauhoa tai valitsemaasi jauhoa)

1 tl leivinjauhetta

2 dl juustoraastetta

2 kananmunaa

suolaa, pippuria

voita (tai margariinia) vuoan voiteluun

  1. Kananmunat rikotaan haarukalla
  2. Leivinjauhe sekoitetaan härkäpapujauheeseen, sitten kaikki aineet keskenään.
  3. Lusikoidaan ja levitetään pohjaksi voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle tai suoraan omille uuninkestäville lautasilleen.
  4. Paista 200 asteessa ensin n. 20 min. ja lisää sitten täyte. Tarkista välillä kypsyys. Pohja on kypsä, kun se on kiinteä ja reunat ovat hieman tummuneet.

Täyte:

2 rkl Tomaattipyrettä

0,5 purkkia tomaattimurskaa

2 valkosipulin kynttä

suolaa, pippuria

250 g Verso Härkistä

2 tomaattia suikaleina

juustoraastetta

parmesaanilastuja

aurinkokuivattuja tomaatteja

kalamata-oliiveja

  1. Nosta tomaattimurskan kiinteää osaa toiseen astiaan eli valuta liika neste pois.
  2. Sekoita siihen tomaattipyse ja valkosipulin kynnet pieninä paloina.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitin tomaattisose pohan päälle
  5. Asettele lusikalla päälle Härkis, tomaattisuikaleet ja juustoraaste
  6. Nosta takaisin uuniin 5 minuutiksi kuumenemaan
  7. Lisää kypsän pizzan pinnalle paloina aurinkokuivattuja tomaatteja, kivettömiä oliiveja sekä reilusti parmesaania lastuina.

*Yhteistyössä Verso Food 

Kommentit (2)
  1. Mukavia tuotteita

    1. inspirations
      16.10.2016, 10:22

      Hei Klaara! Juu, samaa mieltä – tosi käteviä ja kivoja soveltaa erilaisiin ideoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *