Grillikastike ja kesän välipalaherkut
Grillikastike on kesän tärkeimpiä ainesosia ja jokainen grillailija sen tietääkin. Hyvä itsetehty marinadi saa lihat ja kasvikset entistäkin herkullisemmiksi. Yleensä marinadin ei tarvitse ollakaan monimutkaista tai erikoista, sillä yksinkertaiset ja tutut maut ovat usein parasta grilliruoan kanssa. Kasvisten ja lihojen omaa makua ei myöskään kannata peittää turhaan.
Grillikastike:
Lasillinen grillikastiketta:
puolet oliiviöljyä
1/4 punaviinietikkaa (soijakin käy)
2 tl hunajaa
merisuolaa ja pippuria myllystä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
3 tl sinappia
Puolet kastikkeesta hierotaan grillattaviin etukäteen ja loput grillaamisen aikana. Sekoita kaikki aineet hyvin lasissa. Valele reilusti grillilihoille ja hiero käsin kunnolla lihan tai kanan kaikkiin pintoihin. Kunnollinen kastikkeen hieronta ja sen lisääminen korvaavat pitkän marinointiajan. Kastiketta lisätään pariin otteeseen grillauksen aikana. Jos grilli on erittäin kuuma, pitää kastiketta lisätä enemmänkin.
Grilliherkkuja:
Liha, kana, kala
Tomaatit, kesäkurpitsat, sienet (myös täytteillä)
Sipulit, valkosipulit
Juurekset, maissit
Halloum
Välipaloja saaressa:
Riisikakut
Hapankorput
Juusto, vihannekset
Makeat hedelmäpalat
Suolaiset fetat ja oliivit
Ruohosipuli kallion koloista <3