Grillikastike ja kesän välipalaherkut

Grillikastike on kesän tärkeimpiä ainesosia ja jokainen grillailija sen tietääkin. Hyvä itsetehty marinadi saa lihat ja kasvikset entistäkin herkullisemmiksi. Yleensä marinadin ei tarvitse ollakaan monimutkaista tai erikoista, sillä yksinkertaiset ja tutut maut ovat usein parasta grilliruoan kanssa. Kasvisten ja lihojen omaa makua ei myöskään kannata peittää turhaan.

Grillikastike Grilliruoka IMG_4548700Makkara VälipalatSoutelua merelläVesimeloni Päivällinen Illallinen mökillä  Auringonlasku

Grillikastike:

Lasillinen grillikastiketta:

puolet oliiviöljyä

1/4 punaviinietikkaa (soijakin käy)

2 tl hunajaa

merisuolaa ja pippuria myllystä

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

3 tl sinappia

Puolet kastikkeesta hierotaan grillattaviin etukäteen ja loput grillaamisen aikana. Sekoita kaikki aineet hyvin lasissa. Valele reilusti grillilihoille ja hiero käsin kunnolla lihan tai kanan kaikkiin pintoihin. Kunnollinen kastikkeen hieronta ja sen lisääminen korvaavat pitkän marinointiajan. Kastiketta lisätään pariin otteeseen grillauksen aikana. Jos grilli on erittäin kuuma, pitää kastiketta lisätä enemmänkin.

Grilliherkkuja:

Liha, kana, kala

Tomaatit, kesäkurpitsat, sienet (myös täytteillä)

Sipulit, valkosipulit

Juurekset, maissit

Halloum

Välipaloja saaressa:

Riisikakut

Hapankorput

Juusto, vihannekset

Makeat hedelmäpalat

Suolaiset fetat ja oliivit

Ruohosipuli kallion koloista <3

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *