Grillausvinkkejä Juhannusviikolle

LOMA on monella jo ajankohtainen – tai ainakin Juhannusviikonlopun ruokien miettiminen. Siksi ajattelin vinkata yhdeksi ideaksi muurikkagrillailua. Kuvasato on viime torstailta, kun saimme ystäväperheen kanssamme syömään. Alkupaloiksi tein tikut marinoidusta vuohenjuustosta, hunajamelonista ja parmankinkusta, joista eilisen postaus täällä. Pääruoka tehtiin uudella Muurikan muurinpohjapannulla, jonka alla meillä on kaasupoltin – todella nopea ja ihanteellinen tapa kypsentää lihaa ja kasviksia.
Aluksi meidän perheen miehet jo aloittelemassa grillausta. Hyvät maut ja rasvat saatiin pannulle pekonilla ja punasipulillla, jotka paistettiin oliiviöljyssä ja voissa. Sen jälkeen grillautuivat possun sisäfileet, ensin hetken kokonaisina tankoina ja sitten pihveiksi leikattuina, jolloin ne imivät vielä lisää makua itseensä. Yleensä siirtäisimme tässä vaiheessa lihat sivuun ja kasvikset kipattaisiin mukkaan pannulle, mutta nyt ruokalasti oli liian suuri – tai pannu liian pieni ja lihat siirrettiin pois kasvislastin tieltä.
Kasvikset valmistelimme tyttären kanssa samaan aikaan, kun lihoja grillattiin ulkona. Oikeastaan lähes kaikki kasvikset soveltuvat hyvin. Meillä oli paprikoita, kesäkurpitsaa, punasipulia, herkkusieniä ja cashew-pähkinöitä aika lasti, mutta ne kutistuvat pannulla sen verran, että lisääkin olisi voinut olla.
…Miksiköhän minulla on kesämekko ja kaikilla muilla lämpimät vaatteet?? – Yleensä se on toisinpäin, mutta joskus keittiöhommissa tulee hyvä lämpö ; )
Lopuksi sekaan sekoitettin vielä purkillilnen creme fraichea, joka upposin helposti näin isoon annokseen, niin ettei sitä käytännössä edes huomaa. Se sitoo maut ja nesteet hyvin ruokaan.
Tässä mies tekee jo koloa uudelleen lihoille – johon ne eivät kuitenkaan tainneet sillä kertaa mahtua. Se on paras tapaa pitää koko ruoka pidempään lämpimänä – kun koko pannun voi nostaa pöydän lähelle tarjoiluastiaksi, kuten viimeksi.

 

VHH grilliateria 8 hengelle 
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
suolaa, pippuria ja yrttejä
3 tankoa possun sisäfilettä
(kasviksia voisi tehdä 1,5 kertaisen annoksen):
1 pkt pekonia
5 punasipulia
3 eri väristä paprikaa
2 kesäkurpitsaa
10 herkkusientä
n. 2 dl vashew-pähkinöitä
1 creme fraiche (tai enemmän)

 

 

 

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *