Granola – pannacotta granaattiomenalla
Granola – pannacotta granaattiomenalla on sopivan herkullinen herkuteltava juhlapäytäänkin. Aikaisemmin suomalaisen joulupöydän jälkiruoaksi kuului syödä riisipuuroa rusinakiisselillä, mutta nykypäivänä siihen suoritukseen ei enää monikaan kykene. Joulun aikaan (tai varsinkaan joulupöytään) kun ei yleensä tee mieli mitään kovin raskaita jälkiruokia, päinvastoin mielellään herkullista, kevyen oloista ja kaunista ♥.
Perinteinen pannacotta saa joulun hehkua granaattiomenan siemenistä ja uudenlaista rouskuteltavuutta ja makua Verson Härkäpapugranola Karpalosta. Kuivatut karpalot tuovat myös oman kivan makutwistinsä pannacottaan ja koko komeuden voi tarjoilla omaan kattaukseen sopivista astioista koristeiden kera.
Kotimaiset Verson härkäpaputuotteet innostavat uudenlaisiin jouluresepteihinkin. Ekologisesti tuotettu kotimainen kasvisproteiini on aina tervetullut nykyaikaiseen ruokapöytään. Aikaisemmat härkäpapuinspiraationi löydät täältä.
Granola – pannacotta granaattiomenalla
2 suurta tai 4 pientä annosta
Punaiset granaattiomenan siemenet ja kuivatut karpalot härkäpapugranolassa tuovat punaista joulun tuiketta vaniljaisen jogurtilla kevennetyn panna cottan pinnalle.
2 dl kermaa
3 dl turkkilaista jogurttia
3 liivatelehteä
1 tl vaniljauutetta
hieman steviaa (tai n. 2 tl vaniljasokeria), maista makeus
2 dl Verso Härkäpapugranola Karpaloa
1 granaattiomena
- Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min.
- Kiehauta kerma, kaada se uuteen astiaan ja sekoita joukkoon puristellut liivatteet.
- Sekoita kermaan makeutus, jogurtti ja 1 dl härkäpapugranola karpaloa
- Kaada seos tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli (tai muutamaksi tunniksi)
- Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet
- Asettele pannacotta-annosten pinnalle loput granolat ja granaattiomenan siemenet
*Yhteistyössä Verso Food