Farangissa Valmistujaispäivänä

Meillä vietettiin montaa merkityksellistä juhlapäivää toukokuun viimeisellä viikolla. Ehkä suurin niistä oli pojan opiskelu-uurastuksen tulos eli valmistujaispäivä. Sen kunniaksi päätimme kotijuhlien sijaan mennä sukulaisten kanssa ulos syömään, ja mikäpä voisi olla ihanampi valinta Helsingissä ikimuistioiseen ravintolailtaan kuin Farang. Yläkuvassa suussa sulava maistelumenun pääruoka, jos sellaisen hluaa nimetä. 
Kuvassa onnellinen vastavalmistunut poseeraa siskonsa kanssa päättäjäisten jälkeen. Vielä tuona päivänä pihan omenapuukin oli täydessä kukassa. Kesäkuussa luonto muuttuu joka päivä ja uuia ihania kukkia ja tuoksuja pulahtelee nopeasti. 
Kotona edottelua, olin kerrnkin valmis ennen muita ja miehellä taisi tulla vielä pienoinen hoppukin työhässäkässä ennen ulos lähtöä…

Farangissa valitsin alkudrinkikseni listalta punaherukkaisen raikkaan cava-cocktailin, joka oli nimensä ja värinsä veroisesti kesäisen kevyt ja herkullinen.

Koko seurueemme valitsi maistelumenuun, joka oli ehtinyt vaihtua edellisen ystävänpäiväisen käyntimme jälkeen. Ensimmäinen alkupala, savustettua taimenta söpöllä lehtipedillä, hoiti tehtävänsä todellisena silmänruokana ja ruokahalun herättäjänä ja oli yksi suosikkejani koko illalta.
Seuraava sillinsukuinen makupala hulahti myös iloisesti ihanan kastikkeen ja yrttien saattelemana.
Koska keittiö suosittelee aina aasialaisen ruuan kanssa suhteellisen makeita viinejä, emme valinneet listaan räätälöityä suosituslistaa viineille. Miehet valitsivat juomiksi thaimaalaisen Singha-oluen eli Kippurahännän ja me naiset halusimme kaikki ruokalistaa tutkittuamme kuivaa valkkaria. Ensimmäisen, ravintolan nimeä kantavan, tarjoilijan suosittelevan viinin hylkäsimme, koska se ei ollut makuumme lähellekään tarpeeksi kuiva. Seuraava suosituksen valitsimme. Se oli täydellisen kylmää ja huomattavasti edellistä kuivempaa. Loppumenun aikana kuitenkin huomasin kaipaavani joko vielä kuivempaa valkkaria tai ehkä ensi kerralla menisin kuitenkin punaviinillä. Sinänsä lasillinen tätä viiniä olisi minustakin suositeltavaa. Samaa tarjottiin myös Ruotsin prinsessa Victorian häissä ; )

Tämä viinijuttu on minusta usein ajatuksia herättävää. Lähes kaikki ihmiset valitsevat valkoviinin yleensä mahdollisimman kuivana. Kaikissa viinimaissa saa mistä tahansa paikallisesta tavernasta tai baarista täydellistä jääkylmää ja kuivaakin kuivempaa viiniä. Täällä meillä ravintolasta riippumatta on keittiön suositus valkoviineissä makeaan päin. Ja edelleen, mitä makeampi ruoka, sen makeampi  viini. Tosin myönnettäköön, että viinivalinta aasiailaisen ruuan kanssa ei ole mikään helppo tehtävä. Kuivan viinin ystävää ei kuitenkaan lohduta ruuan makeus viinipuolella.

Rapeat ja maukkaat taskuravut tarjoiltiin kokonaisina ja kaikki osat olivat luonnollisesti syötäviä ja herkullisia.

Tässä vaiheessa vatsa alkoi olla todella täynnä. Rapea possu oli ehkä mureinta koskaan maistamaani ja kastike vielä kruunasi pehmeän lihan.

Ennen tofuja tarjoiltiin tämän postauksen enismmäisessä kuvassa koreilevaa vasikanposkea pehmeässä curry-kastikkeessa ja thai-kasviksissa. Ristiriita oli jo todella suuri täpötäyden vatsan ja aina vain paranevien ja suurempien annosten kanssa, mutta onneksi pystyimme kuitenkin venymään menun loppuun asti ; )

Mikään varsinainen vähähiilarinen lista ei Farangin maistelumenu ole, niin kuin ei aasialainen ruoka yleensäkään. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen siihenkin puoleen. En syönyt lainkaan riisiä ja sain  täydellisen aterian tarjottavista kasviksista ja lihoista, kanoista ja kaloista. Ihanassa intialaisen hopeakorin tyylisessä astiassa tarjotuista herkuistakin maistelin vain kastikkeita.

Aterian päätti minikokoinen jälkiruoka, jossa sokeriherneet ja yrtit toivat kivan ja raikkaan uudenlaisen kontrastin makeaan vanilja-kookoskermaan ja marja- ja hedelmäsorbettiin. Tosin pakko mainita, että annoksen design oli vähintäänkin erikoinen, eikä pöytäseurueemme ollut ainoa, joka piti sitä selkeästi aika huvittavana ; )

Kotiin lähtiessä kaikilla oli vatsat todellakin täynnä. Ilta oli iloinen ja varmasti ikimuistettava. Maistelumenu on kiva kokemus spesiaali-iltaan ja Farangin ystävällinen ja ripeä henkilökunta tuo siihen oman lisänsä rennolla tyylillään ja hyvillä annosten esitteyillään.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *