Edullinen ja ihana: Uunipata broilerinkoivista, kukka- ja parsakaalista ja fetasta
Uunipata broilerinkoivista, kukka- ja parsakaalista ja fetasta sopii täydellisesti tällaiseen lauantaihin. Upeiden ulkoilupäivien suosikkiruokia ovat hitaasti itsekseen kypsyvät padat. Pata uuniin ja itse ulos nauttimaan auringosta. Kotiin palatessa ruoan tuoksu toivottaa jo ovella tervetulleeksi syömään. Tämä uunipata broilerinkoivista, kukka- ja parsakaalista ja fetasta on edullinen ja helppo valmistaa ja ihan älyttömän hyvä!!
Broilerin koivet ovat edullisia ja niitä on hyvin saatavilla, mutta usein tuntuu, ettei niissä ole juurikaan syötävää. Tällä tavalla valmistettuna niistä saa paljon enemmän irti kuin kokonaisina lautasella ihmetellessä.
Mausta marinoimattomat broiskun koivet suolalla ja pippurilla ja kypsytä ensin uunissa n. 40 minuutissa, riippuen koipien koosta. Tarkista kypsyys. Kun ne ovat kypsyä, jäähdytä ainakin hieman. Irrota liha käsin luista ja palastele. Voit kypsyttää ja palastella broilerit myös ajoissa valmiiksi. Kuoret voi hyvin jättää mukaan, niissä on paljon makua ja ravintoaineita.
Palastele kukka- ja parsakaalit. Lado uunivuokaan kukka- ja parsakaalipalat, broiskun palat ja sekoittele. Kaada vettä pohjalle noin 5 dl, ei liikaa. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja sekoittele.
Leikkaa fetakimpale reilun kokoisiksi paloiksi ja lado pinnalle. Sitten pata uuniin. Paista 225 asteessa 30-40 minuttiia, riippuen uunin tehokkuudesta, astiasta ja ruoan määrästä. Kokeile välillä, etteivät kukka- ja parsakaali löysty liikaa. Feta saa sulaa ja levitä ruokaan.
Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki ja nautiskele <3 Voi tehdä suuren annoksen kerralla, pataruoka on yhtä hyvää seeuraavanakin päivänä.
Pöytää kattaessa ja annoksia kuvatessa kiitin taas mielessäni appivanhepiani, jotka keräilevät tyttärelle (=toistaiseksi yhteiseen käyttöömme ; )) kirppareilta ja antiikkiliikkeistä vanhaa Arabian Fasaani-sarjaa ja maailman matkoiltaan erilaisia hopeisia lauatsliinapidikkeitä.
Vhh Uunipata broilerinkoivista, kukka- ja parsakaalista ja fetasta
1 kukkakaali
1 parsakaali
4 broilerin koipea
n. 5 dl vettä
n. 200 g fetaa
suolaa, pippuria
Ohjeet kuvien yhteydessä.