Broilerin jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
LUKSUSTA on aina, kun saan toisen junioreista keittiökaverikseni. Tällä kertaa se oli poika, jonka kanssa teimme täytetyt kesäkurpitsat. Broilerin jauheliha on yleistynyt moniin kauppoihin ja se sopii hyvin kesäkurpitsan makukaveriksi. Tämä ruoka on tosi täyttävää, mutta silti sopivan kevyttä – ei siis ähkyntekijäruoka.
- Kurpitsat halkaistaan ja koverretaan veneiksi
- niihin leikataa syviä railoja
- kaadetaan reilusti oliiviöljyä, joka valuu railoihinkin
- paistetaan jauheliha ja kesäkurpitsoista koverretut palaset täytteeksi
- maustetaan ne suolalla, pippurilla ja paprikamausteella
- leikataan paloiksi tomaatit ja fetat, raastetaan juusto ja kuoritaan ja palastellaan sipulit
- Asetellaan kesäkurpitsaveneet uunivuokaan ja lorautellaan niihin oliiviöljyä reilusti
- paistetaan 200 asteessa 10 min.
- ruskistetaan sipulit ja broilerin jauheliha
- nostetaan 10 min. päästä vnee uunista ja asetellaan niiden päälle fetapalaset
- takaisin uuniin 10 minuutiksi
- Nostetaan uunista
- asetellaan pinnalle tomaatit, yrttimausteita ja lisää oliiviljyä
- Takaisin uuniin 5 minuutiksi
- Uunista taas ulos
- pinnalle juustoraaste
- takaisin uuniin 5 minuutiksi.
- lautasille ja pinnalle tuoreita yrttejä
Yhteensä siis paisteltiin 40 min. jolloin kesäkurpitsat ehtivät imeä kaiken oliiviöljyn ja maut itseensä ja pehmetä kunnolla. Tällaista ruokaa on kiva tehdä, kun ruokahalu kasvaa aina uusia täytteitä lisätessä ja ruokapöytään istuessa onkin jo sitten tosissaan vesi kielellä. Tämä on myös kiva sadepäivän lämmin uuniruoka, ja niitä sadepäiviähän on tänä kesänä ihan kivasti riittänytkin ; )
Täytetyt keäskurpitsat neljälle
- oliiviöljyä paistamiseen
- 2 kesäkurpitsaa
- suolaa, pippuria ja paprikamaustetta
- 1 paketti broilerin jauheliaa
- 2 sipulia
- 3 tomaattia
- yrttimausteita
- reilu pala fetaa
- 1 dl juustoraastetta
- yrttejä pinnalle