Mehevä viljaton pinaatti-kinkkupiirakka
Jos jääkaapin nurkassa on edelleen pala joulukinkkua, lopun voi helposti hyödyntää tähän herkkupiiraaseen. Luonnollisesti tähän voi käyttää ihan kaupan peruskinkkuakin, esim. saunapalvi suikaleina käy hyvin.
Joulukinkun loppuosan hyödyntäminen on fiksu ekoteko. Halusin hieman laajentaa tätä arvoa reseptissä ja hyödyntää siinä myös ekologisesti tuotettuja kotimaisia härkäpaputuotteita.
Tein pohjan ilman viljoja, Verso Härkäpapurouheseoksesta sekä mantelijauheesta. Voit myös käyttää haluamiasi leivontajauhoja ja korvata niillä reseptin mantelijauheen. Yleensäkin jauhojen korvaaminen toisilla on helppoa useimmissa resepteissä – itse useimmiten lisään ravintoaineita ja proteiinia leivonnaisiin korvaamalla osan perinteisistä jauhoista härkäpapurouheseoksella.
Tämän suolaisen piirakan taikina on mehevä. Makua tulee homejuustosta ja tuoreutta baby-pinaatista ja tomaatista. Ihana tapa lopettaa joulukinkkukausi!
Verson kotimaiset härkäpaputuotteet ruokkivat mielikuvitusta erilaisiin juhla- ja arkiresepteihin. Aikaisempia inspiraatioitani löydät täältä.
Mehevä viljaton pinaatti-kinkkupiirakka
Taikina:
1 dl oliiviöljyä
1 dl voita
1,5 dl Verso härkäpapurouheseosta
1,5 dl mantelijauhetta (tai haluamiasi leivontajauhoja)
1 dl raejuustoa
Täyte:
300 g kinkkua
2 kourallista babypinaatin lehtiä
3 kananmunaa
1,5 dl juustoa
1 dl kermaa
2 dl kermaviiliä
1 iso tomaatti
Pala sinihomejuustoa
mustapippuria
- Lämitä voi pehmeäksi
- Jauhaise härkäpapurouheseos jauhemaiseksi tehosekoittimessa tai silppurissa.
- Sekoita kaikki aineet ja painele tasaiseksi taikinaksi irtopohjavuokaan.
- Sekoita keskenään rikotut fmunat, kermaviili ja kerma
- Leikkaa kinkku ja juusto kuutioiksi
- Pieni pinaatti ja sekoita se kananmuna-kermaseokseen.
- Asettele kinkkukuutiot taikinan päälle.
- Kaada päälle pinaattinen kananmunaseos.
- Siivuta tomaatti pinnalle.
- Ripottele päälle sinihomejuusto muruina ja juusto raasteena.
- Paista 200 asteesaa n. 35 min.
*Yhteistyössä Verso Food