Ranskalaiset mantelipiparkakut jouluisena versiona
Kolmas toiveresepti viime joulukuulta on ranskalaiset mantelipiparkakut jouluisena versiona sekä hieman perinteistä terveellisempänäkin. Tiedättehän ne pehmeät, suuhun sulavat ranskalaiset mantelipiparit? Tämä on niistä ihanan pehmeä ja herkullinen versio, jonka voi leipoa myös jauhottomana ja sokerittomana sekä kotimaisella härkäpapurouheseoksella höystettynä.
Näitä kannattaa tehdä kerralla vähän isompi satsi, jolloin niitä on aina jääkaapissa valmiina, kun herkkunälkä iskee. Parille mentelpiparkakulle on aina käyttöä pehmentämään pimeitä aamuhetkiä tai sulostuttamaan kynttilä- ja glögi-iltoja. Taikina on pehmeää ja varovaisesti käsiteltävää, ja valmiit piparkakutkin leivonnaisten omaisesti pehmeitä ja ihania.
Verson härkäpaputuotteiden käytössä oikeastaan vain oma mielikuvitus on rajana. Ne ovat helppokäyttöisiä ja ekologisesti tuotettuja. Omat erilaiset härkäpapuinsiraationi löydät helposti täältä.
Härkäpapurouheseos-mantelipiparkakut
2 dl härkäpapurouheseosta jauhettuna tehosekoittimella
2 dl kookosjauhetta*
1 dl hasselpähkinäjauhetta*
(Voit korvata jauheet haluamillasi leivontajauhoilla)
Maun mukaan steviaa (tai 1,5 dl sokeria)
0,5 tl vaniljauutetta
2 tl inkiväärijauhetta
2 tl neilikkajauhetta
1 tl soodaa
1 dl oliiviöljyä
½ dl siirappia
2 kananmunaa
kookoshiutaleita
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja niihin oliiviöljy
- Vaivaa taikina käsin
- Tee siitä pitko, kääri se voipaperiin ja nosta jääkaappiin yön yli (tai ainakin muutamaksi tunniksi)
- Ota pitko jääkaapista ja lämmitä uuni 175 asteeseen
- Leikkaa taikinasta veitsellä piparkakkukiekkoja
- Kaada lautaselle kookshiutaleita ja paina piparkakkuihin niissä valkoinen ”lumikoriste”
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 12 min.
*Yhteistyössä Verso Food