Mausteinen katkarapu-cocktail alkupalaksi tai buffet-pöytään
Ihan alkuun muistutksena, että jos kaipaat hyvinvointia syksyysi, etkä ole vielä osallistunut monipuolisen vitamiini- ja hyvinvointipaketi arvontaan, voit käydä vielä tänään jättämässä kommenttisi tähän postaukseen…. ja sitten päivän herkkuannokseen:
Mausteinen katkarapu-cocktail alkupalaksi tai buffet-pöytään sopii moneen tilaisuuteen. Katkaravut tarjoillaan usein miedoilla lisukkeilla ja tämän reseptin juju onkin sen salsamaisen sopiva tulisuus, joka syntyy chilistä, valkosipulista, sipulista ja tomaatista. Tulisuusastetta voi säädellä chilin ja valkosipulin määrällä. Tarpeen mukaan tuoreita kasviksia voi lisätä, jos maustuminen tuntuu liiankin voimakkaalta.
Katkarapu-cocktailin voi tarjoilla suuresta kulhosta alkusalaatiksi tai kauniista annosastioista cocktail-tilaisuudessa. Kasvikset voi tehdä jääkaappiin valmiiksi maustumaan tunteja aikaisemmin tai vaikka jo edellisenä iltana.
Katkarapu-cocktail
neljälle
1 punainen paprika
0-5 punaista chili
3 tomaattila
0,5 punaista sipulia
1 valkosipulin kynsi
2 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
hieman suolaa
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Paloitteke paprika ja chili ja tomaatit, sivele öljyllä ja laita ne uunipellille.
- Pidä uunissa 10 min. ja ota tomaatit pois. Jätä paprikat vielä 5 minuutiksi, kunnes ne tummuvat.
- Jäähdytä paprikat ja irrota pehmenneet kuoret veitsellä irti.
- Pilko sipuli ja valkosipuli. Laita kasvikset ja sipulit kulhoon, lisää öljy ja sekoita.
- Lisää sitruunan mehu. Sekoita ja mausta suolalla.
- Anna maustua hetki.
- Laita katkaravut siivilään valumaan. Sekoita katkaravut kasviksiin. Annostele laseihin ja koristele vielä tuoreilla salaatinlehdillä, tillillä ja sitruunasiivuilla.