Sienipekoninyytit salaattipedillä ja Viikuna balsamikastikkeella
Moni perinteinen kesän grilliruoka sopii yhtä hyvin kotikeittiön uunissa kypsennettäväksi. Hyvä esimerkki on sienipekoninyytit, joiden sisään sujautetaan pala pehmeää juustoa ja ympärille kääräistään pekoni. Ne kypsyvät parhaiten 225 astessa grilliteholla muutamassa minuutissa, kannattaa tarkkailla, etteivät ne pääse palamaan. Liian pienellä lämmöllä pekoni ei kuitenkaan kypsy rapsakaksi.
Tällä kertaa käytin herkkusienien sisällä vaaleaa Brietä ja kaipasin makupariksi jotain makeaa. Hyvä annos syntyi tekemällä kylkeen pähkinäisen Brie-salaatin ja käyttämällä kastikkeena Viikuna Balsamikastiketta.
Sienipekoninyytit salaattipedillä
Jokaiselle 3 herkkusientä ja 3 pekonisiivua
Jokaiselle reilu teelusikallinen Brie-juustoa
- Pese sienet ja poista niiden jalat
- Laita koloihin juustopalat
- Kääräisen pekonit ympärille
- Paista 225 asteessa 5-10 min.
Asettele lautasille tuoresalaatti, lisää Bri-juustoa ja pähkinöitä sekä kypsät sieninyytit vierelle. Mausta annokset Viikuna Balsamikastikkeella.
Hyviä tuotteita.