Raikas ja mausteinen tuoresalsa
Kun teet kerrankin itse salsan tuoreista aineista, ei ole enää paluuta kaupasta valmiina osettuihin kastikkeisiin. Niin hyvää se on – yhtä aikaa raikkaan tomaattista ja juuri sopivan mausteista. Salsa valmistuu nopeasti ja sen aidot, tuoreet ja mausteiset salsan maut sopivat meksikolaiseen ruokaan, bruschetalle, grilliruoan kanssa tai vaikka makua antamaan vihannessosekeiton pinnalle. Salsaruoan jälkiruoaksi sopivat minusta parhaiten raikkaat hedelmät.
Raikas ja mausteinen tuoresalsa
6 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
2 punasipulia
2 sipulin vartta tai pesiljaa
1 sitruunan mehu
1 tuore punainen chili
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
- Kuori puna- ja valkosipuli.
- Leikkaa pieniksi kaikki kasvikset.
- Sekoita ainekset reilusti käsin, että saat öljyn ja mausteet kaikkialle.
- Anna maustua hetki ennen tarjoilua.