Tee itse raikas sitruunainen kurpitsahillo
Maukkaita ja pirteän oransseja myskikurpitsoja saa taas kaupoista. Ne ovat kauniita katsella, ihania paahdettuina ja niiden siemenistäkin saa paahtamalla ihania pikkuherkkuja. Nyt energisen oranssi väri houkutteli tekemään kurpitsoista hilloa, jota voi säilöä kauniissa lasipurkeissa ja joka olisi myös kiva lahja- tai tuliaisidea. Itsetehty kurpitsahillo on todellista herkkua. Se sopii hyvin aamujogurttiin, sellaisenaan juuston kanssa, paahtarin (tai bataattileivän) päälle, juustokakkuihin ja erilaisiin jälkiruokiin ja herkkuhetkiin.
Olen aivan intona näistä satokauden säilöntäideoista tutustuttani paremmin kotimaisiin Rajamäen etikkatuotteisiin. Viimeksi tein Mustaherukka väkiviinaetikan avulla superhyviä herkkukurkkuja. Seuraavaksi olisi mielessä säilöä kanttarelleja ja kasvispikkelssiä. Rajamäen resepteistäkin saa kivoja inspiraatioita. Säilominen on kivan luovaa puuhaa, josta riittää iloa ja herkkuhetkiä koko syksyksi ja talveksi.
Tee itse raikas sitruunainen kurpitsahillo
1,5 l kuutioitua myskiurpitsaa (n. 2 kpl)
n. 3dl vettä
1, 75 dl Rajamäen Luomu Väkiviinaetikkaa
1-1,5 rkl hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
pari kanelitangon pätkää (n. 5 cm / kpl)
n. 10 neilikkaa
- Halkaise ja kuori kurpitsat.
- Poista siemenet ja kuutioi kurpitsat.
- Mittaa kattilaan vesi, väkiviinaetikka, hunaja ja mausteet ja kiehauta liemi.
- Lisää kurpitsakuutiot, sitruunan mehu ja sitruunan kuori.
- Keitä n. 20-30 min, kunnes kuutiot ovat pehmeitä. Poista kanelitangot.
- Kaada kurpitsat ja nesteet muoviastiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Myös blenderi käy.
- Tölkitä heti puhtaisiin ja tiiviisiin lasitölkkeihin. Säilytä viileässä ja pimeässä.
*Yhteistyössä Rajamäen