Kesäkurpitsapasta kana-avokadokastikkeella
Pasta erilaisilla kastikkeilla on yksi maailman suosituimpia ruokia. Silti siitä voi aina vain kehitellä kiinnostavia versioita. Tämä pasta sisältää paljon ravinnerikkaita aineita, on erityisen täyttävä ja myös proteiinipitoinen… ja supermaukas!! Pastana toimii kevyempi (ja vhh) kesäkurpitsa ja pastakastikkeen proteiinit tulevat kanasta, avokadosta ja kotimaisesta härkäpapurouheseoksesta. Tämä annos meinaa viedä kielen mukanaan ja sopii lähes jokaiseen ruokavalioon, myös keliaakikoille. Kasvissyöjät voivat jättää kanan pois ja lisätä härkäpapujen määrää. Pehmeä kastike sopii myös perheen pienimmille.
Pidän paljon yhteistyöstä, jossa pääsen kehittelemään erilaisia reseptejä Verso Foodin tuotteista. Verso on kehitellyt härkäpavuista laadukkaan, ravinnerikkaan, ekologisen ja helposti käytettävän tuoteperheen. Aikaisempia härkäpapureseptejäni löytyy täältä.
Kesäkurpitsapasta kana-avokadokastikkeella
n. 400 g broilerin rintafileetä
4 avokadoa
puolikkaan sitruunan mehu
2 dl kermaa
2 valkospilin kynttä
n. 1 dl Verson härkäpapurouheseosta
suolaa ja pippuria
- Pilko kanat paloiksi ja hienonna valkosipuli ja paista pannulla.
- Murskaa kaksi avokadoa ja sekoita sitruunan mehu seokseen.
- Sekoita muussatut avokaadot pannulle kanoihin.
- Lisää pannulle kerma.
- Pilko kaksi avokadoa paloiksi ja lisää pannulle.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
”Pasta” kesäkurpitsasta
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
- Kuori kesäkurpitsat.
- Leikkaa juustohöylällä pitkittäin kesäkurpitsa suikaleiksi.
- Leikkaa suikaleista kapeita siivuja, vähän kuin spagetin muotoon.
- Paista pannulla runsaassa oliiviöljyssä n. 10 min ja mausta suolalla ja pippurilla.
*Yhteistyössä Verso Food