Bataattileivät (eli paahtoleivät pelkistä bataateista)

BataattileivätPataattipaahtoleivät Oletko jo maistanut bataattileipiä? Pese bataatit puhtaiksi perunaharjalla vedessä. Leikkaa niistä ohuita viipaleita. Paahda leivänpaahtimessa kunnes pinta saa tumman kypsyneen sävyn. Kokeile haarukalla, että bataattipaahtari on pehmeä. (Haarukkaa ei saa laittaa paahtimeen, kokeile pehmeys nostettuasi bataatit lautaselle). Paahtamiskertoja voidaan tarvita useita, näitä paahtareita paahdoin viisi kertaa.

Ja tadaa, “leivät” ovat valmiit. Päällystin ne valkosipulituorejuustolla, avokado- ja tomaattiviipaleilla ja basilikan lehdillä, mutta päällynen voi tietysti olla mitä tahansa. Pehmeää, makeahkoa ja yllättävän hyvää!!♥

Kommentit (2)
  1. Ethän laita haarukkaa paahtimeen ettet vaan osu vastuksiin!? Siinä on sähköisku lähellä.

    1. inspirations
      5.7.2016, 20:59

      Hei! Hyvä kommentti, kiitos siitä. Nostan bataatit paahtimesta ensin lautaselle ja kokeilen sitten haarukalla pehmeyden. Lisään tämän tekstiinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *