Mehevä (jogurtti-) munakas tuoreilla täytteillä
Hyvä aamu aloittaa hyvän päivän. Lomapäivien luksusta onkin pitkät aamiaiset tai brunssit... tai missä niiden raja nyt oikeastaan meneekään? Munakas sopii rauhalliseen nautiskeluun. Kun koko päivä alkaa vähän normaalia hitaammin, on kiireen tuntu heti pois ja päivästä saa jotenkin enemmän irti. Silloin siihen tulee myöhemminkin järjestettyä niitä rauhallisia hetkiä. Pysähtymisiä. Nauttimista. Huomaamista. Maistelemista ja haistelemista. Vain olemista.
Viime päivien aamiais- ja lounasmunakkaisiin olen lisännyt proteiinia, joinain päivinä härkäpapurouheen muodossa, nyt viimeksi vähän turkkijogurttia kuohkeuttamaan munakasta. Sisälle reilusti sulaa juustoa ja tuoreita kasviksia ja yrttejä. Proteeini pitää nälän pois pidempään, kun valoisina iltoina päivällinenkin venähtää myöhemmäksi.
Lisää aamiaiinspiraatioita blogista löydät täältä ja muita kanamunasta tehtyjä herkkuja täältä.
Kuohkea munakas
kahdelle
6 kananmunaa
4 rkl turkkijogurttia
2 dl cheddar-juustoa raasteena
0,5 dl Aura-juustoa muruina
tomaattia, paprikaa, basilikaa, kevätsipulia, persiljaa
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
pippuria myllystä