Helpot ja moneen sopivat aasialaiset Enoki-sienet
Kiitokset hyvälle ystävälle, joka houkutteli minut viime viikolla uuteen, ihanaan Thai Markettiin!! Olet ehkä myös törmännyt näihin pienen pieniin aasialaisiin herkkusieniin, joita on nykyään tuoreina saatavissa ainakin isommissa ruokakaupoissa ja aasialaisissa kaupoissa. Itse ostin niitä ajatuksena tehdä kotona ihania thaimaalaisia riisipaperirullia. Sienet olivat kuitenkin niin helppoja, edullisia ja hyviä, että anasaitsevat oman postauksensa.
Ne voi syödä kypsentämättäkin, ja siitä on pakkauksessa merkintäkin. Silloin niiden ksvatuksessa ei ole käytetty mitään lisäaineita ja maku on mieto eli ne eivät vaadi ryöppäystä. Ne voi myös kypsentää pannulla kevyesti, kuten tein, ja lopputulos on aivan loistava.
Varsinkin nuo ensimmäisen kuvan neulamaiset pienenpienet Enoki-sienet olivat todella positiivinen yllätys. Ne muistuttivat kypsennettyinä ulkonäöltään ja koostumukseltaan nuudeleita tai spagettia, mutta maku oli paljon parempi ja tietysti ravintoarvot myös – verrattuna pastaan tai nuudeleihin, jotka sisältävät käytännössä vain valkoisia jauhoja. Nuo ruskeat, hieman suuremmat sienet ovat nimeltään Bumashri-sieniä, myöskin pieniä herkkusieniä, hyviä ja käteviä. Valmistin molemmat sienet samalla tavalla.
Aasialaisten sienien valmistus
Leikkaa sienistä ensin niitä yhdistävä juuriosa pois.
Irrottele sienet toisistaan ja huuhtele ne juoksevan veden alla lävikössä.
Lämmitä pannulla voita ja oliiviöljyä.
Kypsennä sieniä n. 3 min. ja mausta miedosti soijakastikkeella ja pippurilla.
Tarjoile aasialaisessa ruoassa / salaateissa tai vaikka lisukkeen agrilliruoalle