Salaatti itsetehdyillä härkäpapukrutongeilla
Kovempaankin nälkään sopii maukas ja täyteläinen salaatti. Tässä oikeastaan oman salaattini aika perusainekset, mutta salaattiinhan voi lisätä oman makunsa mukaan melkeimpä mitä vain. Täyteläisyyttä salaattiin saa lisäämällä proteiineja, kuten juustoja, papuja, kaaleja tai lihaa/kanaa/kalaa. Tässä salaatissa käytin proteiiniksi fetaa – sekä korvasin normaalisti valkoisesta leivästä tehdyt krutongit tekemällä ne härkäpavuista.
Paahdoin härkäpavut pannulla valkosipulin kanssa oliiviöljyssä, kuten leipäkuutiot. Maku oli superhyvä ja toi vähintäänkin yhtä hyvin rapeutta salaattiin kuin valkoisista jauhoista tehty leipä. Kokeilukierroksella tein vain pienen satsin näitä yhteen salaattiin, mutta ei olisi yhtään huono idea valmistaa härkäpapukrutonkeja enemmänkin kerralla valmiiksi seuraaville päiville.
Muut blogin aikaisemmat ideani todella kätevistä kotimaisista Verson härkäpavuista löydät täältä.
Ainekset salaattiin
Lehtisalaattia
Tomaatti
Kurkkua
Paprikaa
Muutama mansikka
Vesimelonia
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Fetaa
Pestoa (normaaliin kaupan pestokastikkeeseen kannattaa sekoittaa oliiviöljyä)
Oliiviöljyä ja punaviinietikkaa
Krutongit härkäpavuista
Pieni kourallinen Verson härkäpapurouheseosta
Yksi iso valkosipulin kynsi
Oliiviöljyä
- Lämmitä oliiviöljyä reilusti paistinpannulla.
- Odota hetki, että pannu on kuuma ja heitä härkäpavut ja valmiiksi pilkottu valkosipulin kynsi pannulle.
- Paista muutama minuutti sekoitellen samalla.
- Kun härkäpavut ovat paahtuneet, kaada ylimääräinen oliiviöljy pois pannulta ja anna härkäpapujen jäähtyä hetki.
- Kaada krutongeiksi salaatin päälle.
*Yhteistyössä Verso Food