Salaatti itsetehdyillä härkäpapukrutongeilla

IMG_7913IMG_7891 (1)

Kovempaankin nälkään sopii maukas ja täyteläinen salaatti. Tässä oikeastaan oman salaattini aika perusainekset, mutta salaattiinhan voi lisätä oman makunsa mukaan melkeimpä mitä vain. Täyteläisyyttä salaattiin saa lisäämällä proteiineja, kuten juustoja, papuja, kaaleja tai lihaa/kanaa/kalaa. Tässä salaatissa käytin proteiiniksi fetaa – sekä korvasin normaalisti valkoisesta leivästä tehdyt krutongit tekemällä ne härkäpavuista.

IMG_7890

Paahdoin härkäpavut pannulla valkosipulin kanssa oliiviöljyssä, kuten leipäkuutiot. Maku oli superhyvä ja toi vähintäänkin yhtä hyvin rapeutta salaattiin kuin valkoisista jauhoista tehty leipä. Kokeilukierroksella tein vain pienen satsin näitä yhteen salaattiin, mutta ei olisi yhtään huono idea valmistaa härkäpapukrutonkeja enemmänkin kerralla valmiiksi seuraaville päiville.

Muut blogin aikaisemmat ideani todella kätevistä kotimaisista Verson härkäpavuista löydät täältä.

IMG_7898

Ainekset salaattiin

Lehtisalaattia

Tomaatti

Kurkkua

Paprikaa

Muutama mansikka

Vesimelonia

Aurinkokuivattuja tomaatteja

Fetaa

Pestoa (normaaliin kaupan pestokastikkeeseen kannattaa sekoittaa oliiviöljyä)

Oliiviöljyä ja punaviinietikkaa

Krutongit härkäpavuista

Pieni kourallinen Verson härkäpapurouheseosta

Yksi iso valkosipulin kynsi

Oliiviöljyä

  1. Lämmitä oliiviöljyä reilusti paistinpannulla.
  2. Odota hetki, että pannu on kuuma ja heitä härkäpavut ja valmiiksi pilkottu valkosipulin kynsi pannulle.
  3. Paista muutama minuutti sekoitellen samalla.
  4. Kun härkäpavut ovat paahtuneet, kaada ylimääräinen oliiviöljy pois pannulta ja anna härkäpapujen jäähtyä hetki.
  5. Kaada krutongeiksi salaatin päälle.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *