Uunikesäkurpitsat uudella mehevällä täytteellä
Uunikesäkurpitsat maistuvat aina. Ne sopivat minusta melkein mihin tahansa ruokailuun ja täytteitä voi kehitellä loputtomasti. Vappuviikolla julkaisin reseptin ruokaisasta salaatista. Se oli niin pidetty, että nyt tein salaatista uuden variaation kesäkurpitsojen täytteeksi.
Kinkku saa täydellisen kaverin Koskenlaskijasta ja kermaviilistä. Verson esikypsennetyt luomulaatuiset härkäpavut ovat helppoja käyttää. Ne otetaan pakkauksesta, huuhdellaan, irrotellaan ja lisätään ruokaan.
Härkäpavuilla saa helposti lisättyä kunnon proteiinirikkaan ravinneannoksen moneen ruokaan. Kotimaiset ja ekologiset härkäpavut ovat ilahduttava lisä vaikka keitoissa, salaateissa, leivonnaisissa ja jälkiruoissa. Muita inspiroimiani Verso-ideoita löydät täältä.
Uunikesäkurpitsat:
neljälle
2 isoa kesäkuspitsaa
300 g ylikypsiä kinkkusuikaleita
0,5 Koskenlaskijaa
1 kermaviili
1,5 dl juustoraastetta
Oliiviöljyä
200 g Verso esikypsennettyjä kokonaisia luomu härkäpapuja
100 g juustoraastette
- Lämmitä uuni 225 asteiseksi
- Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa
- Koverra sisukset ja leikkaa ne pieniksi paloiksi
- Valuta veneille oliiviöljyä ja hiero se koko sisäpintaan
- Nosta kesäkurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille
Laita veneet uuniin 10 miuutiksi. Valmista sillä aikaa täyte:
- Silppua kinkkusiivut pieniksi ja sekoita kurpitsakuutioihin
- Leikkaa Koskenlaskija pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon
- Sekoita joukkoon vielä kermaviili
- Nosta kesäkurpitsaveneet uunista
- Jaa täyte veneisiin
- Ripottele juustoraaste päälle
Paista 225 asteessa n. 20-30 min. Kokeile, että kesäkurpitsat ovat pehmenneet.
*Yhteistyössä Verso Food