Tonnikalastakin saa hyviä ravintoaineita

 

 

Kirjoitin aikaisemmin hyvistä kalaöljyistä. Lukija kyseli kommenttibokissa tonnikalan ravintoaineista. Aina ei ole helppoa hankkia tuoretta kalaa. Säilyketonnikala on myös yksi vaihtoehto.  Tonnikalasta saa välttämättömiä rasvahappoja, omega 3- ja omega 6-öljyjä. Tonnikalassa on myös todella paljon (yli neljännes) proteiinia. Siinä on monipuolisesti kivennäis- ja hivenaineita eikä lainkaan hiilihydraatteja.

Pidän aina kaapeissa tonnikalaa. Se on hyvä vararaaka-aine, jos jääkaapissa on tyhjää eikä huvita lähteä kauppaan. Ulkosaaresta se on myös välillä todella hankalaa ja siksi hätävarat ovat aina hyödyllisiä. Saaressa tonnikalasta tuli tehtyä nopeasti ja heposti lämmin ja maistuva tomaattinen tonnikala-fetapannu. Se valmistuu yhtä nopeasti kuin tonnikalasalaatti ja lämittää ihanasti viileänä päivänä.
Vähähiilarinen tonnikala-fetapannu, max 20 g hh/annos, kolmelle:
2 sipulia
3 tölkkiä tonnikalaa (öljyssä tai vedessä)
1 Mutti-tomaattimurska
pippuria ja suolaa myllystä
1 purkki fetaa kuutioina
tuoretta basilikaa
Kuullota pilkotut sipulit pannulla.
Lisää tonnikalat ja lämmitä hetki.
Lisää tomaattimurska ja lämmitä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää fetakuutiot ja hauduta muutama minuutti.
Koristele basilikan lehdillä. Tarjoile tomaattilohkojen kanssa.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *